Mobilbruk gir øyetrøbbel

Mobilbruk gir øyetrøbbel

Slutt å bruk mobilen din, mener en israelsk forsker. Mobilbruk kan føre til kroniske øyesykdommer.

Helt siden introduksjonen av mobiltelefonen har det vært spekulasjoner om stråling fra telefonene kunne lede til kreft eller hjerneskader. Nå viser derimot en ny studie at langvarig bruk av mobiltelefon kan føre til alvorlige og kroniske øyesykdommer, skriver The Sunday Telegraph.

 

Ifølge en studie utført av det israelske Medisinske fakultetet ved teknologisk institutt, kan mobiltelefoni føre til øyeproblemer. I studien er øynene til en kalv utsatt for varmeøkning og mikrostråling på lik linje med en lang mobilsamtale. Følsomheten i kalveøyer ligner mye på menneskets øye.

 

Bruk mobilen mindre

 

Etter to uker ble øyne sammenlignet med øyne til en kalv som ikke var utsatt for lignende stråling. Da viste det seg at det hadde formet seg en liten kul på øynene til testkalvene. Slike kuler kan senere lede til øyesykdommen cataract.

 

- Dette viser helt klart at mikrobølger fra en mobiltelefon kan føre til øyeskader. Vi råder folk å bruke mobilen sin minst mulig inntil det er forsket mer på det, sier professor Levi Schächter, som leder undersøkelsen.