100.000 bilder lekket på nett

Flere Snapchat-brukere er berørte.

Publisert Sist oppdatert

Over 100.000 bilder fra den populære chattetjenesten Snapchat skal ha blitt lekket på nettet.

Ifølge anonyme brukere på forumet 4chan har hackere lykkes med å få tilgang til bilder som lagres av tredjeparttjenesten Snapsaved.

Snapchat er en tjeneste som lar brukerne sende hverandre bilder som blir slettet automatisk etter ti sekunder.

Ved hjelp av en tjeneste som heter Snapsaved ble det mulig å lagre bildene. Snapsaved lagret bildene på en server og sparte på de tilhørende brukernavnene for hvert bilde. Til tross for at Snapsaved ble nedlagt for flere måneder siden har hackere nå klart å komme over databasen, skriver Pc För Alla.

"The snappening"

Ifølge den svenske nettavisen skal det siden søndag ha dukket opp flere websider som har publisert bildene, og som også lar besøkende søke på brukernavnet til de berørte. Hacken som har fått kallenavnet «The snappening» oppgis å være større enn trusselen mot Apples Icloud der intime bilder av kjendiser ble lekket over nettet.

- Ikke vi som er kilden

Snapchat forteller i et intervju med Engadget at de ikke har noe med hackingen å gjøre.

-Vi kan bekrefte at Snapchat ikke har blitt utsatt for noe angrep og at det ikke er vi som er kilden bak denne lekkasjen. De berørte brukerne har brukt en tredjepartstjeneste for Snapchat, noe vi forbyr i vår brukeravtale da det påvirker sikkerheten, sier Snapchat til Engadget.

Halvparten av Snapchats brukere er i alderen 13 – 17 år, og ifølge brukere på 4chan kan mange av bildene som er lekket klasseres som barneporno.