- Android har fortsatt en fremtid

- Android har fortsatt en fremtid

Chrome OS vil ikke skvise ut Android, mener Google.

Andy Rubin, selskapets visepresident for mobilteknologiplattformer, sier at Android har spesialiserte egenskaper og muligheter som andre platformer ikke har.

- For eksempel å kunne kjøre flere nettverksprotokoller samtidig, samt å administrere og utnytte batterikapasiten optimalt, mener Rubin.

Dermed ser han ingen problemer med at Google nå sitter med to operativsystemer: Android og Chrome OS. Android kjører foreløpig bare på mobiltelefoner, men skal også rulles ut på minimaskiner. Det samme skal Chrome OS.

Han forklarer at det finnes forskjellige problemer som må løses innen forskjellige kategorier av produkter. Men dette betyr ikke at den ene blir en vinner og den andre taper – man trenger ulike teknologier for ulike løsninger, fortsetter han.

Ifølge Rubin vil Google bruke Android Market som en gulrot for å forhindre fragmentering av operativsystemer. Han sier og at Google Checkout bare er den første av mange typer betalingsplatformer for markedsplassen.

Vil være åpne

Google Checkout ble valgt som betalingssystem fordi det gjorde det lett for en gruppe å utvikle videre, sier Rubin fra Google.

Han forteller til amerikanske Techworld at Google har planer om å skaffe API-er, slik at det kan bli mulig å legge til flere forskjellige betalingsplatformer, som er hensiktsmessige for teleoperatører i ulike deler av verden.

Ideen er ikke å bli låst til Google Checkout, eller bli låst til et kredittkort, men i utgangspunktet å kunne støtte alt som finnes av betalingssystemer, sier Rubin.

Fortsetter oppdateringene

Googles mål er å forhindre fragmentering av Androids platform ved å kontrollere tilgangen til Android Market.

- På denne nettbutikken ligger det stor verdi for utviklerne i og gjøre grunnleggende kompabilitetstester, sier Googles Rubin.

Han sier videre at for å få tilgang til Android Market, må applikasjoner passere “veldig grunnleggende kompatibilitets tester”- som er tilgjengelig for alle.

Rubin sier også at Google fortsatt har planer om å fortsette nye utgivelser av Android omtrent to ganger i året. Google vil kalle sin neste utgivelse “Donut”, og vil følge opp med Eclair og Flan. Nettsamfunn vil være et hovedfokus kommende utgivelser.

Mobile Enheter