Full fart mot 5G-mobilnett

Full fart mot 5G-mobilnett

David Camerons Storbritannia skal bli best på neste generasjons telefoni. Netcom følger nøye med.

Under it-messa Cebit i Hannover denne uka brukte statsminister David Cameron i Storbritannia anledningen til å annonsere at landet setter fart på utviklingen av neste generasjon mobilnett, det såkalte «5G»-nettet. Cameron vil bruke dette som en sentral pillar i å gjøre landet til det mest digitalt avanserte av G8-landene. Dette er de største 8 økonomiene i verden.

- Med 4G tar en 800 megabyte videofilm rundt 40 sekunder å laste ned. Med 5G vil dette ta ett sekund. For å utvikle teknologien støtter vi et samarbeid mellom universitetene i Dresden, King’s College i London og Universitetet i Surrey, sa statsminister Cameron i følge nyhetstjenesten til Computerworld.

Annonseringen slår følge med strategien til forbundskansler Angela Merkel, som har forpliktet Tyskland til den samme satsingen på mobilt bredbånd. For den største økonomien i Europa er moderne infrastruktur avgjørende for å holde farten i økonomien oppe.

Netcom følger og avventer

Hos Netcom/Teliasonera i Norge følger de utviklingen tett.

- Vi følger nøye med på utviklingen av 5G som teknologi og hvordan denne standarden blir definert av bransjeorganisasjoner som GSMA og ITU. Det er viktig at vi har en felles definisjon av 5G slik at mobilkunder vet hva de kan forvente av teknologien, svarer kommunikasjonsdirektør Severin Roald i Netcom på spørsmål fra Computerworld.

Han legger til at prioriteten for øyeblikket er å få rullet ut 4G-nettverket, som Netcom mener er raskt nok for dagens tjenester og håndapparater.

London klar med 4,5G i sommer

I forrige uke ble det kjent at London allerede i år starter oppdateringen av sitt mobilnett til LTE+, eller 4,5G som det ofte kalles.

Det er operatøren EE som starter oppgraderingen i sitt nett i London allerede i sommer. Dette følger etter at toppsjef Olaf Swantee annonserte planene om å doble hastigheten i 4G-nettverket til 300 megabit per sekund i en tale under mobilkongressen i Barcelona.

Les om:

Mobile Enheter