Krisesjef for Firefox

Krisesjef for Firefox

Lederkrisen i Mozilla løses midlertidig med Firefox-veteran.

Etter at Brendan Eich trakk seg som toppsjef etter to uker i stillingen i forrige måned, har det vært travelt for styreleder Mitchell Baker.

Ikke rom for diskrminering

Eich måtte gå etter at et flerfrontsopprør fra ansatte, partnere og kunder rettet seg mot at hans holdninger til å diskriminere homofile stridde mot hele den åpne og inkluderende filosofien i Mozilla og i it-industrien generelt. Eich hadde aktivt finansiert kampanjen mot kjønnsnøytrale ekteskap i California i 2008.

Tirsdag kunne styreleder Baker fortelle at styret hadde utnevnt styremedlem Chris Beard som midlertidig toppsjef. Beard er tidligere markedsføringsdirektør i Mozilla, og var ansvarlig for å lansere Firefox-nettleseren i 2005.

IT-Veteran

Senere var Beard sjef for lanseringene av Firefox for Android og Firefox OS for smarttelefoner.

- Chris har de klareste ideene og visjonen for hvordan den store oppgaven Mozilla har påtatt seg skal kunne omsettes i prosjekter, aktiviteter og produktideer som jeg noensinne har sett, sier Baker ifølge nyhetstjenesten til Computerworld.

Chris Beard har i snart et år jobbet som investor med en birolle som rådgiver og styremedlem i Mozilla. Han har også vært innom HP og Sun Microsystems.

Mobile Enheter