Med projektor i mobilen

Med projektor i mobilen

Texas Intruments har utviklet en miniatyrprojektor for bruk i mobile enheter.

Det er mye snakk om video og tv på mobilen om dagen, men brukerne har så langt ikke vært like entusiastiske som mobilprodusentene. Bitte små mobilskjermer må nok ta det meste av skylden for det.

LES OGSÅ: Nytt håp for mobil-tv

Texas Intruments har tatt konsekvensen av nettopp det, og utviklet en miniprojektor som kan bygges inn i mobiltelefoner og andre mobile enheter. På denne ukens CTIA Wireless 2007-messe viste Texas Instruments fram en prototyp av sin Pico-projector.

Projektoren benytter seg av en miniatyrvariant av DLP-teknologien selskapet utviklet for lommeprojektorer i fjor, en teknologi som siden har blitt brukt i lommeprojektorer fra blant annet Mitsubishi og Toshiba.

LED-lys

- Vi ser for oss store muligheter for å smelte sammen mobiltelefoner og projektorteknologi i årene fremover, sier Frank Moizio, markedsføringssjef for DLP-teknologi hos Texas Instruments.

Mens vanlige DLP-lommeprojektorer benytter seg av LED-lys, vil Pico-projektoren bruke tre lasere i kombinasjon med en DLP-brikke. Selve projektoren er under fem centimeter lang.

Ifølge Texas Istruments er projektoren kapabel til å vise video i DVD-kvalitet i en størrelse som langt overgår selv de største mobilskjermene på markedet.

Nøyaktig når de nye projektorene blir å finne i mobiltelefoner sies det ikke noe om, men det er jo lov å håpe at det ikke er alt for lenge til.

LES OGSÅ: Mobil HD-video med Texas Instruments

Mobile Enheter