Microsoft frir til Webos-utviklere

Microsoft frir til Webos-utviklere

Legger alt til rette for å konvertere Webos-utviklerne til WP7.

Før helgen kvitret sjef for utviklermiljøet for Windows Phone 7-plattformen etter WebOS-utviklere. Registrerte utviklere med publiserte app-er ble invitert til WP7. Microsoft tilbyr testtelefoner, utviklerverktøy og opplæring, sier Brandon Watson hos Microsoft.

Webos fra HP går en usikker skjebne i møte etter at HP før helgen annonserte at de legger ned satsingen på mobile enheter med det gamle Palm-os-et. HP sa de ikke hadde avgjort hva de skal gjøre med selve os-et. Men som alternativ til Android, Symbian og WP7 var WebOS i ferd med å få på plass et utviklermiljø der mange nå føler tingene som litt stusslig.

Les mer: HP legger ned Webos

Stor respons

Watson rapporterte søndag kveld at han hadde fått over 600 epost , og at han var overveldet over responsen. Mandag var aktiviteten på Twitter preget av korte tilbakemeldinger om hvordan ting utviklet seg i en storm av spørsmål og kvitringer.

- Vi ønsker alle flinke utviklere hjertelig velkommen til Windows Phone. Vi har stor tro på vår plattform og vi skal gi brukere en fenomenal opplevelse fra den. Vi får mange positive kommentarer fra utviklere om hvor lett det er å lage gode applikasjoner på plattformen og nå gleder vi oss til at alle i Norge får tilgang til app-ene når det norske marketplace blir lansert i løpet av høsten, sier Petter Merok, teknologidirektør hos Microsoft Norge, til Computerworld.

- Jeg gjentar gjerne Brandons oppfordring om at utviklere tar kontakt med oss slik at vi sammen kan bistå dem i å lage verdens beste app-er på verdens beste app-plattform.

Microsoft er selvsagt på jakt etter å spille en dominerende rolle også innenfor mobiltelefoni og smarttelefoner. Erkefiende er Google, som med Android-plattformen har tatt over tronen som smarttelefonplattform. Et samarbeid med trontaperen Nokia, der de skal ta i bruk WP7 i sine smarttelefoner, vil ikke gi resultere i noen nye telefoner før seinere i høst.

Muligheter i fleng

I mellomtiden gjelder det å bygge ut brukermiljøet, eller “økosystemet”, og der spiller app-er i en applikasjonsbutikk en stor rolle. I likhet med andre aktører vil Microsoft lokke det makter med alt de har for at utviklerne skal komme til dem og deres plattform.

Dette kommer antagelig som en av to lyspunkter for utviklerne i WebOS-miljøet etter noen trasige uker. Det andre er at salget av Webos-enheter fra HP har solgt bedre enn ferske boller.

I løpet av et par dager i forrige uke sank prisen på nettbrettene deres fra i underkant av 3000 norske kroner til 550 per stykk, noe som gjorde at noen hundre tusen enheter blåste ut av butikker og nettbutikker i USA.

Det vil antagelig være rom en periode for å lage app-er til disse nye bretteierne.

Brettene kan ifølge Computerworlds nyhetstjeneste også hackes til å gjøre uventede triks. For dem som ikke er redd for å bli litt skitne på fingrene, er det allerede postet instruksjoner for hvordan du kan installere Linux Ubuntu på brettet. Og en annen teknisk oppegående gjeng har satt i gang arbeidet med å gjøre brettet Androidifisertbart.

Mobile Enheter