Pebble frykter ikke Apple

Pebble frykter ikke Apple

Rykter om Apples inntreden i markedet for smartklokker skremmer ikke konkurrerende aktører.

Ryktene går om at Apple har kastet seg på smartklokke-bølgen.

Klokker med innslag av funksjonalitet som til nå har vært forbeholdt smarttelefoner ser ut til å være en kommende trend, og flere har allerede kastet seg på.

10 millioner dollar

For om lag ett år siden startet Kickstarter-prosjektet som slo alle rekorder hva pengeinnsamling angår. Folkene bak Pebble tok den sosiale plattformen i bruk for å samle inn midler til å finansiere smartklokkeprosjektet Pebble. Responsen lot ikke vente på seg.

10 millioner dollar rant inn i kassen, og i dag har den ferske smartklokkeprodusenten såvidt startet utsendelsene av produktet de regner "alle" vil ha - en klokke som via Bluetooth formidler sentrale funksjoner fra mobilen.

Apple på ballen?

Nå går altså ryktene om at også Apple er på smartklokke-ballen. Etter hva den amerikanske finansavisen Wall Street Journal erfarer, er Apple i ferd med å teste ut en ny type klokke med smartfunksjonalitet. Denne informasjonen skal komme fra kilder som skal være godt kjent med planene.

Ikke bekymret

Ryktene om en "iWatch" bekymrer ikke gründeren bak Pebble-prosjektet, Eric Migicovsky.

- Jo flere som får opp øynene for smartklokker, desto mer vil de antagelig se på Pebble, sier Migicovsky i et intervju med CNN Money.

Toneangivende

Men om Apple bestemmer seg for å entre markedet for smartklokker, vil teknologigigantens produkt trolig være med på sette standarden. Etter det amerikanske The New York Times erfarer, jobber Apple nå med en iOS-basert klokke utstyrt med et buet glasskjerm.

Rom for flere

Bill Geiser er daglig leder for Metawatch, en annen smartklokke-produsent som også har tatt Kickstarter i bruk for å samle inn penger. Geiser er ikke i tvil om at et Apple-produkt vil kunne bli toneangivende i markedet for smartklokker, men tror likevel det vil være rom for flere alternativer i et slikt marked.

- Apple er suksessfulle i alt de gjør, og det er jeg sikker på at vil de bli med smartklokker også. Men ikke alle ønsker det samme. Det vil finnes produkter som gjør ting Apples klokker ikke gjør, fastslår han ifølge CNN Money.

Mobile Enheter