3D-mobilskjerm med force feedback

3D-mobilskjerm med force feedback

Brillefritt 3d-display bruker magneter til å generere følbar respons. Se den superkule videoen!

Den japanske mobiltelefonoperatøren NTT DoCoMo demonstrerte en brillefri 3d-skjerm som også skaper følbare impulser for brukeren, under Ceatec Electronics Show i Japan denne uken.

LES OGSÅ:

Kul konsepttelefon gir oss glimt av fremtiden

Man benytter en liten penn til å peke på skjermen, og et magnetfelt skaper den følbare responsen.

Magnetfelt og en hissig kameleon

- I tuppen på pennen sitter det en magnet, og bak skjermen sitter det en liten spole. Elektrisk strøm sendes gjennom spolen, og dette skaper et magnetfelt som gir følbar respons, forklarer forsker Masashi Tsuboi hos NTT DoCoMo til PC Worlds nyhetstjeneste.

To kameraer øverst på enheten fanger pennens bevegelser på skjermen. Under demonstrasjonen på Ceatek-messen fikk vi se en liten kameleon på skjermen som stakk tungen sin ut mot spissen av pennen, og dermed spratt pennen vekk fra skjermen.

LES OGSÅ:

Norsk musikktjeneste til Squeezebox

Demonstrasjonen var en populær attraksjon på messen, med en stødig strøm av interesserte folk som gjerne ventet et kvarter i kø for å prøve prototypen på den nye teknologien.

- Kommunikasjon med mobiltelefoner har typisk vært begrenset til syn og hørsel. Ved å bruke følbar berøringsrespons, eller haptic feedback, kan mer informasjon kommuniseres til brukeren, sier Tsuboi.

NTT DoCoMo har jobbet med prosjektet i rundt to år, men ifølge Tsuboi er det ingen umiddelbare planer om å kommersialisere produktet.

LES OGSÅ:

Ring gratis med Android-telefonen

Se den kule demonstrasjonsvideoen her:

Les om:

Mobilitet