Apple legger seg kartflate

Apple legger seg kartflate

Mye rart i IOS6-karttjenesten. Nå beklager toppsjefen.

I det som er et ekstremt sjeldent ydmykt syn, går Apples administrerende direktør Tim Cook nå ut og beklager på vegne av den nye karttjenesten i IOS6.

Karttjenesten har vakt mye latter og frustrasjon ved å flytte om på ting og endre på verdensbildet.

Porsgrunn har for eksempel blitt flyttet ut i Oslofjorden til Siktesøya, like utenfor Langesund, til harme fra infødte porsgrunninger. Og i Bergen er Vågen visstnok fyllt igjen. Den svenske storbyen Göteborg skal ha vært problematisk å finne på kartet. Også videre.

- Hos Apple etterstreber vi å lage verdensklasseprodukter som gir den best mulige opplevelsen til våre kunder. Med lanseringen av våre nye kart forrige uke, kom vi til for kort til denne forpliktelsen. Vi er ekstremt lei oss for frustrasjonen dette har skapt for våre kunder og gjør alt i vår makt for å gjøre kartene bedre, skriver Cook i brevet.

Legge-seg-flat-delen stopper ikke der, her skal man ned på flattbrød-nivå. For Cook skriver at mens de utbedrer feilene, kan brukerne enn så lenge gjerne ty til konkurrerende karttjenester. For eksempel erkefienden Google sine kart, som var tjenesten som tidligere lå innbakt i telefonene.

Mobilitet