Apple lover batterifiks til IOS 5

Apple lover batterifiks til IOS 5

Innrømmer feil i det nye operativsystemet. Oppdatering klar om noen uker.

Apple bekreftet onsdag kveld at Iphone 4S og andre IOS-enheter har et problem med batteriet, melder Wall Street Journal.

Den nyeste versjonen av IOS, altså IOS 5, får nemlig batteriet til å gå mye fortere tom for strøm enn før. Først trodde man at det bare gjaldt nye Iphone 4S-eiere, men det viser seg å være et problem på eldre modeller også.

Samtidig som Apple bekrefter batteriproblemene, sier de også at de har planer om å slippe en programvareoppdatering som skal ta hånd om saken. I en samtale med Macworld USA sier Apple-talsperson Natalie Harrison følgende:

- Et lite antall brukere har rapportert om lavere enn forventet batterilevetid på IOS 5-enheter. Vi har funnet et par feil som påvirker batterilevetiden, og vi vil slippe en programvareoppdatering for å ta hånd om de om et par ukers tid.

Nøyaktig hva slags feil det er snakk om, vet vi ikke. En av dem antas å ha med automatisk tidssonesøk å gjøre.

Ikke første gang det skjer

Gårsdagens uttalelser var de første fra Apples angående problemet, som dukket opp kort tid etter at iPhone 4S ble lansert den 14. oktober. Kommentaren fra Apples talsperson tyder også på at det er et problem med iOS 5, og ikke Iphone 4S-maskinvaren som først antatt.

Takket være den strøm-effektive A5-prosessoren lovte Apple at Iphone 4S ville gi åtte timers samtaletid på 3G, 14 timers samtaletid på Edge-nettverk, seks timer med 3G-surfing, ni timer med wlan-surfing, ti timer med video og 40 timer med musikklytting.

Apple-brukere har imidlertig klaget over at de får langt mindre enn det, og at de må lade sine Iphone-er og Ipad-er langt oftere enn de gjorde da de brukte IOS 4. En av våre lesere har måttet lade telefonen hver 6. time.

Det kom lignende klager om batterilevetiden da Apple lanserte IOS 4 i fjor.

iOS 5.0.1

Apple la i går ut en betaversjon for utviklere av iOS 5.0.1 for utviklere som "fikser feil som påvirker batterilevetiden".

I tillegg til batterifiksen finnes det også flere andre nyheter i den første testversjonen av iOS-oppdateringen, deriblant flerfinger-bevegelser til første iPad, bedre stemmegjenkjenning for australsk-engelsk, feilrettinger for Dokumenter i skyen - en del av iCloud, samt sikkerhetsoppdateringer.

Oppdateringen for kundene slippes om et par uker.

Les om:

Mobilitet