Apple TV på møterommet

Apple TV på møterommet

Apples unnselige tv-boks brukes til presentasjoner.

Hvis man vil kjøre en kjapp presentasjon uten en masse styr og plunder med kabler og adaptere, kan Apple TV være løsningen.

Sakte, men sikkert begynner bedriftene å oppdage at Apple TV har bruksmuligheter som egentlig ikke var påtenkt da produktet ble utviklet.

Og dette er bruksmuligheter som passer godt for bedriftene, som heller ikke var påtenkt som målgruppe for produktet.

Apple TV er som kjent et utpreget forbrukerprodukt, myntet på dem som vil ha enkel tilgang til video, leid og kjøpt film, musikk, internettradio og annet innhold via tv-en i stua.

Snarvei til presentasjoner

Men så viser det seg altså at enheten også kan være en snarvei til å kjøre presentasjoner på en større tv i et møterom.

Med andre ord kan Apple TV vise seg å være et effektivt verktøy for bedriftene. Og rimelig. Apple TV-boksen med fjernkontroll koster 799 kroner inklusive mva. i Norge.

Det man trenger, er en tv, en Apple TV-boks og en iOS-enhet (les: en iPad eller iPhone) som satt opp med AirPlay-funksjonalitet.

Samt riktig programvare, i dette tilfelle helst Apples Keynote-program for iOS. Keynote er som kjent det fremste alternativet til Microsoft PowerPoint i Apple-verdenen. Programmet ble først lansert for Mac og er senere kommet både for iPad og iPhone.

Amerikanske Macworld har besøkt bedrifter som har tatt i bruk Apple TV til både å vise klassiske forretningspresentasjoner og videoer. Video brukes mer og mer i næringslivet, og med en iPhone i hånden kan man kjapt få vist videoen på en stor flatskjerm-tv uten å plugge inn så mye som en eneste kontakt.

- Jeg kan bare stikke innom et møterom og dele data fra en enhet som får plass i hånden min, sier en av sjefene hos mobildivisjonen i firmaet MicroStrategy.

Firmaet er så begeistret for Apple TV at det har begynt å anbefale kundebedriftene å ta i bruk denne løsningen selv.

Konkurrentene kommer

Apple kan imidlertid ikke regne med å få ha sin løsning i fred for konkurrentene særlig lenge. Produsenter av høyttalere og annet lydutstyr er i full gang med å lansere AirPlay-kompatible høyttalersystemer som kan kommunisere direkte med iOS-produkter, påpeker analytiker Ben Arnold hos analysefirmaet NPD Group.

Han forventer at det samme snart vil skje med tv-er, noe som vil gjøre at Apples AirPlay-kompatibilitet ikke lenger vil være et så sterkt konkurransefortrinn.

Bedrifter som ønsker å ta i bruk Apple TV-løsningen, må også være oppmerksom på at man kan støte på problemer, for eksempel at en del sikkerhetsløsninger knyttet til det trådløse nettverket i en bedrift kan føre til at Apple TV-enheten ikke virker som den skal.

Løsningen er å opprette et trådløst sub-nettverk spesielt for bruk med Apple TV, heter det.

Les om:

Mobilitet