Fem nye enheter og Android Marshmallow?

Fem nye enheter og Android Marshmallow?

Kveldens Google-arrangement fokuserer på ny maskinvare.

Selv om verdens ryktebørs ikke er like intens som foran en Apple-lansering, er det masser av rykter om hva Google akter å lansere under kveldens happening. Kort oppsummert virker det som om at det er enighet i verden om at Google kommer til å lansere to nye Nexus-mobiler, en ny generasjon av Chromecast strømmepinne, et nytt 10,2-tommers Android-nettbrett som ikke er Nexus, kanskje en helt ny Chromecast som kun strømmer musikk, i tillegg til at den nyeste Android-versjonen – Marshmallow – forventes offisielt lansert.

Android M

For å ta det siste først: Android M, med kodenavn Marshmallow, har vært i beta siden i mai, da Google lanserte den på sitt Google I/O-arrangement. Dermed burde den ferdige, offisielle utgaven være klar for utrulling hvilken dag som helst nå.

Ryktene skal ha det til at Google har satt datoen 5. oktober som dagen for at operativsystemet kommer automatisk som en over-the-air-oppdatering, men det spekuleres også om selskapet kommer til å gjøre den tilgjengelig for de som ønsker å oppgradere manuelt selv. I så fall er dagen i dag en finfin anledning for Google å gjøre koden tilgjengelig.

Når Marshmallow er tilgjengelig på Samsung, LG og andre eksisterende mobiler, er en annen sak. Det kommer an på hva fabrikantene og mobiloperatørene ønsker, helt tilsvarende tidligere Android-lanseringer.

Sjekk de nye funksjonene til Android Marshmallow hos våre kolleger i Greenbot.com.

Nexus 5X og 6P

Det skal komme to nye Nexus-mobiler i denne lanseringen. Google Nexus 5X med en skjerm på 5,2 tommer produseres av LG og inneholder en Qaulcomm Snapdragon 808 prosessor, 2 GB RAM, og et 12-megapiksel kamera.

Mye informasjon om Google Nexus 6P lekket for noen dager siden. Dersom den lekkasjen står til troende, har denne mobilen en litt større skjerm på 5,7 tommer som er basert på AMOLED-teknologi, med QuadHD oppløsning (2560 x 1440 piksler – fire ganger en 720P skjerm, derav navnet). Det ryktes også at denne mobilen kommer med et kamera på 21 megapiksler.

Denne modellen produseres av Huawei, med en Qualcomm Snapdragon 810 prosessor, 3 GB RAM, og kommer med 32 GB, 64GB eller 128 GB lagring. Det kanskje aller beste med denne mobilen er batteristørrelsen, som skal være på hele 3450 mAh.

Ifølge ryktene vil begge modellene kunne bestilles fra og med lansering, men det er fremdeles ukjent når Google akter å faktisk levere disse modellene.

Chromecast

Det er omtrent to år siden Google lanserte den svært billige strømmepinnen Chromecast, og ryktene skal ha det til at nå kommer selskapet med neste generasjon. Den skal har forbedret wifi-støtte, og muligheten for å strømme til vinduer på hjemmeskjermen. Den skal etter sigende ha samme lave pris som forgjengeren.

Det ryktes også om en ny Chromecast, som kun fokuserer på å strømme lyd. Denne skal hete Chromecast Audio, og er ment for å plugges inn i en USB-port i en høyttaler. Dersom ryktemakerne har rett, har Google gjort en avtale med Spotify om denne nye enheten, og stemmer det, vil den være aktuell for svært mange brukere helt fra dag én.

Nytt nettbrett?

Til sist ryktes det om et nytt Android-basert nettbrett. Det skal ikke markedsføres med navnet Nexus, men med navnet Pixel. Eksisterende chromebooks med Pixel-navnet kjører med Chrome OS operativsystem, men dette nye nettbrettet skal altså være utstyrt med Android i stedet.

Dette nettbrettet skal ha en skjerm på 10,2 tommer med høy oppløsning (hvor høy er ikke kjent), bruke en Tegra X1 prosessor og ha 3 GB RAM. Utseendet skal være sydd over samme lest som den rene, metalliske Chromebook Pixel-maskinen.

 

Googles arrangement starter i ettermiddag klokken 18, norsk tid. Du kan følge den på Google Youtube-kanal, og på en rekke nettsider, for eksempel hos våre kolleger i Greenbot.com.

Mobilitet