Frustrert over Apples Lightning

Frustrert over Apples Lightning

Mange er skuffet over at den nye Iphone 5 ikke har Micro-USB.

Apple signerte i 2011 (sammen med mange andre selskaper) EU-avtalen som forpliktet telefonselskaper til å standardisere kontakter og ladere for å redusere miljøavfall.

Alle telefoner skulle i prinsippet etter dette konvertere til Micro-USB (konfigurert med CENELEC EN 62684 og ETSI EN 301489-34-standarder).

Men ifølge readwriteweb sine nettsider, ser det nå ut til at Apple har vanskelig for å holde sin del av avtalen med utgivelsen av nye Iphone 5.

På Iphone 5 er det nemlig ingen Micro-USB. Du har fortsatt muligheten til å bruke en Micro-USB, men da må du selv kjøpe en spesiell adapter kalt "Lightning to Micro USB Adapter."

Den nye iphone-kontakten skaper frustrasjon både i Europa og USA. Helt siden iphonen kom på markedet for fem år siden har Apple brukt samme kontakt, noe som har gjort det både enkelt og lukrativt for andre selskaper å selge alt fra deksler til høytalere.

Men nå har det altså skjedd endringer.

Hva er Apples plan?

Denne adapteren er ikke gratis, (ca. 150 NOK) noe som putter press på Apples EU-kunder. Hvorfor skal man måtte bruke penger på en adapter for å kunne bruke en Micro-USB man allerede har?

Så er det det med avfall. Det hadde vært mye mer miljøvennlig av Apple og bare konvertere til Micro-USB som alle andre. Nå ender det med at det blir laget mange nye adaptere som ellers ikke ville vært trengt.

Derfor bruker ikke Apple Micro-USB

Ifølge Industry Observer "trenger" Apple-produkter 10 watt for raskest lading, og Micro USB-en gir bare en mulighet på 9 watt. Spørsmålet da blir hvor raskt er raskest? Og er det strengt tatt nødvendig?

Sett fra denne siden har ikke Apple brutt EU-avtalen de inngikk, men det ser ut til at selskapets forpliktelse ovenfor miljøet bare blir svakere og svakere.

Les om: