Google i samarbeid med teleoperatør

Google i samarbeid med teleoperatør

Søkegiganten har inngått en strategisk avtale med den amerikanske teleoperatøren Sprint Nextel.

Google skal ifølge IDGs nyhetstjeneste levere innholdstjenester til det store Wimax-baserte nettverket som Sprint Nextel er i ferd med å bygge i USA.

Dette er et ledd i Googles strategi om å være til stede på alle mobile enheter som kobler seg opp mot nettet.

Som en del av avtalen stiller Sprint Nextel en åpen API-standard (application programming interface) til rådighet for utviklere, som skal sikre at de nettbaserte tjenestene kan kjøre på både telefoner og bærbare pc-er som er på nett via Wimax.

Ifølge IDGs nyhetstjeneste har imidlertid flere analytikere påpekt at denne avtalen ikke forhindrer at de to selskapene kan konkurrere med hverandre i fremtiden.

Egne vilkår

- Det er enkelt for Goggle å utvide selskapets tilstedeværelse på det trådløse marked ved å samarbeide med så mange operatører som mulig. Men Google prøver å bli en operatør på egne vilkår, sier Andy Buss som er sjefsanalytiker Canalys.

Buss hevder det ikke kan utelukkes at Google kan bli en virtuell mobiloperatør i Europa gjennom andres nettverk. Han mener tilgangen vil gjøre det mulig for Google å bygge seg opp en stabil ekspertise på det fragmenterte europeiske markedet.

LES OGSÅ: Google bygger mobil-søkemotor

Les om:

Mobilitet