Gruppemeldinger via SMS

Send SMS-melding til mange, betal for én.

Publisert Sist oppdatert

Svenske SMSgrupp i Stockholm AB lanserer nå en nye SMS-meldingstjeneste i Norge, SMSgruppe.

Det er Telenor som er først ute med å tilby tjenesten her til lands, men det svenske firmaet er i forhandlinger med andre norske mobilleverandører, bekrefter Martin Jacobson, gründer i SMSgrupp i Stockholm AB, overfor PC World.

Som ild i tørt gress

Tjenesten har spredt seg som ild i tørt gress i Sverige etter oppstarten i 2011. Til nå er det sendt mer enn 150 millioner meldinger via tjenesten.

Gruppekommunikasjon er ikke noe nytt og kan utføres på mange plattformer, for eksempel på Facebook eller via e-post. Men løsningene forutsetter at man logger seg på den tjenesten man har valgt.

Det kan ta tid og være uhensiktsmessig i mange situasjoner. Da er det mye enklere å sende en kjapp SMS-melding.

Umiddelbar gruppekommunikasjon

– Vi kaller dette for «umiddelbar gruppekommunikasjon», sier Jacobson.

Mandag var han i Oslo for å lansere tjenesten i Norge, som er det første landet utenfor Sverige der tjenesten tas i bruk. I neste runde står Sør-Amerika for tur.

Tjenesten er planlagt å skulle være fullt operativ i Norge fra tirsdag 22. januar, foreløpig altså kun via Telenor.

– SMSgruppe er en fantastisk tjeneste da den egner seg for alle, sier Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor.

– Det finnes ikke noe lignende på det norske markedet, og vi vet at dette er en tjeneste det er et stort behov for der ute, sier Krokan.

SMSgruppe er en tjeneste myntet på små grupper. Gjennomsnittsgruppen har åtte medlemmer.

Det maksimale antall medlemmer i en gruppe er satt til 50 personer. De som står bak tjenesten, tror dette vil bidra til å hindre at tjenesten blir ødelagt av spam.

Mange slags grupper

Ledergrupper, skigrupper på tur, mammagrupper, vennegjenger på byen, jaktlag, treningsgrupper, avdelingsgrupper i bedrifter – dette er eksempler på SMS-grupper som er oppstått i Sverige.

Flertallet av gruppene er knyttet til private aktiviteter, men en god del er jobb-relaterte også, ifølge Jacobson.

Hovedpoenget med tjenesten er at det skal være en lav terskel for å ta den i bruk. Den er plattformuavhengig og krever ingen app-installasjon, selv om gratis app er tilgjengelig både for iOS og Android – men foreløpig ikke for Windows Phone. Selv brukere av Nokia-telefoner fra 1990-tallet skal kunne bruke tjenesten. Det eneste kravet er at mobilen håndterer SMS.

Den greieste måten å komme i gang med tjenesten på, er å gå til tjenestens nettsted, www.smsgruppe.no , og opprette den første SMS-gruppen. Deretter kan man valgfritt bruke SMSgruppe-appen, web-en eller SMS til å opprette nye grupper eller vedlikeholde gamle.

Å legge inn et nytt navn via appen krever bare to tasteklikk dersom man henter navn og mobilnummer fra kontaktregisteret på mobilen.

SMSgrupp i Stockholm AB består nå av i alt 10 medarbeidere. Martin Jacobson vil ikke si så mye om økonomien i prosjektet ennå, annet enn at alle trygt kan ta ut lønn. Utenlandssatsingen som starter nå, krever imidlertid en del investeringer.