Iphone 5-tyver brøt seg inn i butikker

Iphone 5-tyver brøt seg inn i butikker

Bare timer før lanseringen av Iphone 5 i Japan, brøt tyver seg inn i flere butikker. I følge det lokale politiet har minst 220 iphone 5-telefoner blitt stjålet før butikkene åpnet fredag morgen.

Det har blitt stjålet mobiltelefoner fra en rekke butikker i sentrale deler av Japan. Tyvene skal ha brutt seg gjennom og ødelagt dører i mange av butikkene.

-Denne typen tyverier er veldig sjeldne her, sier Nasakuzu Ohasi, fra politiet i Osaka.

Ohasi fortalte at i hans område tvang tyvene seg inn bakdøren på en butikk omtrent 02:00 lokal tid, og kom seg unna med 42 telefoner til en verdi av ca. 220,000 NOK.

I en butikk på en annen side av byen, fanget et overvåkingskamera tre menn, som tvang opp dører til en butikk og kom seg unna med 116 iphone 5 telefoner fra lageret.

De tre gjerningsmennene deaktiverte en alarm på bakdøren før de løp av gårde til fots.

I følge politiet var det kun iphone 5, tyvene var ute etter. Eldre iphone-versjoner og telefoner fra andre produsenter lå igjen i butikkene urørt.

Iphone 5 har hitill skapt mye oppstyr i Japan, mye mer enn lanseringer av andre iphone-versjoner. Japan er et av de første landene som starter salget av iphone 5.

I Tokyo, stilte nesten 800 mennesker seg opp i kø utenfor Apple Store. De som står fremst i køen har ventet i nesten en uke. Butikkene som ble ranet i natt var lokalisert i mindre byer.

Les om: