Mer selfie-fokus fra HTC

HTC fortsetter å satse på heftige selfie-kameraer i Desire-serien.

Mer selfie-fokus fra HTC

HTC fortsetter å satse på heftige selfie-kameraer i Desire-serien.

Da HTC gjenopplivet Desire-serien tidliger i år, eller i alle fall ga den litt nytt liv, sto selfies i fokus. Spesielt toppmodellen Desire 816 var tiltenkt unge brukere med et behov for å ta bilder av seg selv. Vi var da også overbevist over både selfie-kameraet og telefonen ellers da vi testet den.

Nå er det duket for en ny toppmodell i Desire-serien, serien som byr på litt rimeligere modeller enn flaggskipmodellene i One-serien.

Den nye telefonen blir hetende HTC Desire Eye, og er en relativt kraftig oppdatering fra sommerens Desire 816. Desire Eye er en anelse mindre enn den forrige Desire-toppmodellene, med 5,2-tommers skjerm, mot 5,5 tommer på Desire 816. Til gjengjeld har skjermen denne gangen fått Full HD-oppløsning, og dermed enda skarpere bilde.

Innmaten er også kraftig oppgradert, og Desire Eye er utstyrt med Snapdragon 801 og en firekjerneprosessor på 2,3 gigahertz. Det er ikke langt unna det vi det siste halvåret har fått servert i toppmodeller fra de forskjellige mobilprodusentene.

Det er imidlertid ikke prosessor og ytelse HTC snakker mest om når de nå lanserer Desire Eye. For i likhet med sommerens Desire-telefoner, er det frontkameraet som trekkes frem som det unike med den nye telefonen.

Ved hjelp av en bildebrikke på hele 13 megapiksler, som vel er det heftigste så langt, skal frontkameraet ta vel så gode bilder som hovedkameraet - som også har en 13-megapiksel sensor.

I tillegg har HTC valgt å gjøre noe vi så langt har hatt til gode å se, og plassert doble led-fotolys både foran og bak på telefonen. Dermed kan du ta bilder av deg selv også når det er i mørkeste laget til å ta vanlige selfies. HTC lover også at lyset fra led-lampene skal være mer naturlig enn det vi normalt er vant med. Moro for unga, dette.

Som blant annet Sony og Samsung, har HTC valgt å gjøre HTC Desire Eye vanntett. Dermed kan du kanskje også ta selfies under vann? Enda mer moro for unga, dette.

Ved siden av å fokusere på heftige kameraer både her og der, har HTC jobbet mye med programvaren på telefonen. Progamvaren viderefører en del av funksjonene vi fikk prøve oss på da vi testet Desire 816, og som vi var godt fornøyd med. I tillegg kommer det en del nye funksjoner som skal gjøre det enda mer spennende å ta bilder og filme med telefonen.

Blant annet har HTC klar en ny Zoe-app, som skal gjøre det enkelt og morsomt å redigere både bilder og video direkte på telefonen. Det du lager med appen kan deles med venner, som så kan jobbe videre og legge til egne ting. Til slutt kan alt deles på nettet.

Sminke- og retusjerings-appen vi lekte oss med på Desire 816 er også på plass, slik at du kan pynte litt på deg selv eller andre du tar bilder av, før du deler dem på nettet.

Flere av de nye funksjonene og appene vil også rulles ut til eksisterende HTC-telefoner i løpet av de neste månedene.

HTC Desire Eye er ventet å være i salg i løpet av november. Anbefalt pris er rundt 4 500 kroner. Dermed legger Desire Eye seg en del høyere i pris enn modellene som kom i sommer. Gitt spesifikasjonene, som er nær flaggskipstandard, virker ikke prisen så aller verst.

Mobilitet