- Nå jobber Apple med smartklokke

- Nå jobber Apple med smartklokke

Amerikanske medier hevder selskapet tester ny type klokke med smartfunksjonalitet.

Glem tv-apparat, nå er det smartklokke som ryktes å være det neste store fra Apple.

Spekulasjonene om et lignende produkt fra Apple har gått i i flere år, men fikk virkelig bein å gå på da det kineskiske nettstedet Tech 163 i desember i fjor hevdet at Apple holdt på å lage en ny klokke kalt iWatch i samarbeid med Intel.

Denne klokken skulle være utstyrt med en OLED-skjerm på 1,5-tommer og ha innebygd støtte for Bleutooth 4. Lansering skulle være i løpet av 2013, hevdet Tech 163.

Så spoler vi frem i tid til denne uken, som startet ved at både Wall Street Journal og The New York Times hevdet at Apple internt holder på å teste en ny type klokke med smartfunksjonalitet. Dette "ifølge kilder som er kjent med planene".

- Legger seg rundt armen

Ifølge Wall Street Journal skal Apple ha diskutert disse planene med sin taiwanske produksjonspartner Hon Hai Precision Industry, som også er kjent under navnet Foxconn. Foxconn skal i en tid ha testet ulike teknologier som kan brukes i såkalte "wearable computing devices" som for eksempel klokker.

New York Times hevder også at den nye klokken kommer til å kjøre iOS som operativsystem og vil være lagd av bøyd glass som legger seg rundt armen.

Allerede i markedet

Corning, selskapet som produserer Gorilla Glass, som finnes i de fleste smarttelefoner i dag, viste i forrige måned frem en ny glasstype som kan bli brukt i denne sammenheng.

Willow Glass heter den nye glasstypen som er et tynt, fleksibelt glass som kan bøyes som et papir uten å gå i stykker. Det skal være berøringsbasert og støtte både LCD- og OLED-skjermer.

Hverken Apple eller Foxconn har kommentert denne ukens klokkerykter.

Som alle andre selskaper tester også Apple ut produkter som kanskje aldri blir lansert, og en smartklokke kan definitivt høre inn under den kategorien. Forrester-analytiker Sara Rotman Epps sier dessuten til Wired at selskapet allerede befinner seg i segmentet for denne typen produkter.

- Produkter som Jawbone UP, Nike+ FuelBand og Lark er tilbehør som synkroniserer med iOS-enheter og som for tiden selges via Apples salgskanaler, skriver Wired.

Disse produktene er armbånd som brukes til å måle hvor mye man beveger seg, hvordan man sover og så videre. Apple har i denne sammenheng et spesielt godt forhold til Nike, da Tim Cook sitter i styret. Om de to selskapene vil gjøre noe mer sammen på denne fronten, gjenstår da altså å se.

Svært populært

Smartklokker er i vinden om dagen, det vil si klokker som på et eller annet vis kommuniserer med smartmobilen. Flere har allerede kastet seg på trenden, men det er Pebble som foreløpig er i førersetet.

Pebble er Kickstarter-prosjektet som for snart ett år siden samlet inn 10 millioner dollar til en klokke som snakker med iPhone eller Android-telefonen via Bluetooth. Du kan få varsler om sms, e-post, kalenderavtaler, Facebook og mye mer.

Drømmer om iWatch

Det finnes naturligvis ingen bilder av Apples angivelige smartklokke, men flere designere har kommet opp med konseptbilder for å demonstrere hvordan en slik enhet ville sett ut.

I tillegg til konseptbildet fra Yrving Torrealba øverst i artikkelen, ta en titt på disse nedenfor av Anders Kjellberg, Antonio DeRosa og Federico Ciccarese.

Les om:

Mobilitet