- Norden slår verden med 4g

- Norden slår verden med 4g

ZTE-sjefen mener Ericsson har ikke peiling på utviklingen, og at de nordiske mobiloperatørene vil være de første i verden med 4g.

Betty Cui, daglig leder for det kinesiske teleselskapet ZTE i Sverige, er overbevist om at det blir de nordiske mobiloperatørene som kommer først på markedet med neste generajson mobiltelefoni, eller 4g.

– Det er de nordiske operatørene som har den mest aggressiv tidsplanen, mener hun ifølge den svenske websiden til Ny Teknnik.

Cui går med uttalelsene rett imot storebror Ericsson. Ericsson har ved flere anledninger sagt at det vil være en japansk eller amerikansk cdma-selskap som blir først med 4G-standarden.

LES OGSÅ: Digital fremtid, på godt og vondt

Ericsson begrunner dette med at cdma-operatørene må investere i et nytt nett for å kunne konkurrere med operatørene som har turbo-3G, og derfor vil være først ute med nye teknologi.

Konkurrerer

Betty Cui har tette kontakter med ZTEs hovedkontor i Kina, og har dermed tilgang til mye informasjon om hva foregår verden. I motsetning til Ericsson utvikler og selger ZTE mobilsystemer både til den amerikanske cdma-standarden og den europeiske wcdma-varianten.

– En cdma-operatør trenger ikke 4G-standarden for å konkurrere med turbo-3g, mener hun.

LES OGSÅ: Oppgraderer IP-porteføljen

Betty Cui sier hun håper å slå Ericsson og Nokia på hjemmemarkedet, allerede i år eller neste år. ZTE kan tilby både 4g-standarden og fasta løsninger som vdsl2.

Betty Cui regner med at de nordiske operatørene kommer å velge en 4g-leverandør i starten av nesta år. Cui diskuterer allerede med noen av dem om 4g, men det er for lite for å snakke om ordentlige forhandlinger.

– Å velge leverandør er det første skritt man må ta, men det ser ut at de ikke får det til før neste år, sier hun til Ny Teknik.

Les om:

Mobilitet