P8max - mobil eller nettbrett?

STILIG: Huawei Ascend P8 er frest ut av ett aluminiumsstykke. (Foto: Huawei)

P8max - mobil eller nettbrett?

Med 6,8-tommers skjerm på sin nye Ascend P8max har Huawei lansert en av de største mobilskjermene på markedet.

Huawei Ascend P8max er nærmest for et mininettbrett å regne – skjermen på Ipad Mini er til sammenligning bare vel en tomme større, på 7,9 tommer.

Men skjermen på den vanlige Huawei P8 er heller ikke liten. Med sitt diagonalmål på 5,2 tommer er den bare litt mindre enn den største av de to Iphone-modellene, Iphone 6 Plus med 5,5-tommers skjerm. Den vanlige Iphone har 4,7-tommers skjerm.

Denne sammenligningen viser at Huawei er overbevist om at store mobilskjermer er en viktig konkurransefaktor.

Begge skjermene har oppløsning på 1920 x 1080 piksler.

Kamera som ser i mørket

Foruten store skjermer, stilig design og svært tynne mobiler har Huawei lagt stor vekt på kameraet i sine to nye toppmodeller. I forbindelse med lanseringen har Huawei lagt ut video som viser profesjonell motefotografering med P8-mobilene.

Foruten at optikken er lyssterk med en fast blender på f/2.0 – mot f/2,2 på Iphone 6 og 6 Plus – har Huawei introdusert en ny bildesensorteknologi som skal bidra til vesentlig bedre evne enn mobilkameraer flest å ta gode bilder i både sterkt og dårlig lys.

Ifølge Huawei har de nye P8-kameraene verdens første firefargers RGBW-bildesensor, som skal sørge for høyere bildekvalitet og høyere dynamikkomfang både i solskinn og under mørke forhold.

En ny programmodus kalt Light Painting skal gjøre det enkelt å få frem kreative effekter under fotografering på kveldstid.

13 megapiksler

Hovedkameraet har en oppløsning på 13 megapiksler, mens frontkameraet på P8 er på åtte megapiksler. P8max har et frontkamera på fem megapiksler.

Noe som bidrar til at det er lettere å fotografere i dårlig lys, er den nye optiske bildestabilisatoren, som Huawei har greid å få plass til i den tynne mobilen uten at optikken stikker ut, slik den gjør på blant andre Iphone 6 og Samsung Galaxy S6.

De nye Huawei-mobilene kan for øvrig samarbeide med andre Android-mobiler slik at man kan ta opp video av samme motiv fra fire vinkler samtidig. Klippene blir synkronisert under redigering. De tre andre mobilene trenger ikke engang være Huawei-telefoner.

Bedre antenner

Ifølge Huawei er de nye modellene utstyrt med ny dobbel antenneløsning der mobilen lynraskt skifter fra den ene til den andre antennen. Kombinert med ny teknologi for signalforbedring skal dette kunne gi uavbrutt oppkobling selv under togreise i opptil 300 kilometer i timen.

Huawei lover også kjappere roaming-oppkobling.

Nytt brukergrensesnitt

Ascend P8-mobilene byr også på utvidelser av brukergrensesnittet. Den berøringsfølsomme skjermen skal kjenne forskjell på berøring med fingertuppene og med knokene. Hvis du banker to ganger på skjermen med bøyd pekefinger slik du banker på en dør, lager du en skjermdump.

Tynne mobiler

Ascend P8 er 6,4 mm tykk og veier 144 gram, mens storebror P8max er 6,8 mm tykk og veier 228 gram.

Begge modellene kommer med tre gigabyte internminne. Lagringsminne er fra 16 til 64 gigabyte, og kan utvides via en MicroSD-kortplass, som alternativt kan brukes som kortplass for dobbelt SIM-kortløsning.

Den minste av de to har et batteri med kapasitet på 2680 mAh, mens den største har batteri på 4360 mAh.

Mobilene leveres i fire farger, sølv, gull, sort og grå.

Ifølge Huawei har selskapets Ascend P-telefoner solgt godt i mange deler av verden. Over fem millioner enheter av P6 skal være solgt på verdensbasis, mens P7 har solgt i over fire millioner enheter i løpet av et halvt år. Huawei har derfor store forventninger til salget av P8.

Norske priser er ikke klare ennå, men euro-prisen for P8 er oppgitt til 499 euro (cirka 4170 kroner), mens P8max er oppgitt til 599 euro (cirka 5005 kroner).

Mobilitet