Samsung satser på Nokia-kart

Samsung satser på Nokia-kart

Dropper Google Maps til fordel for Nokias Here-tjeneste.

Google er en gigant når det gjelder karttjenester på nett og mobil. Selskapets kart er blitt en slags de-facto-standard når det gjelder å søke etter adresser eller steder på nettet, eller på mobilen når du desperat forsøker å finne frem.

Karttjenesten er naturlig nok også en av hjørnestenene i Googles eget operativsystem for smarttelefoner, for eksempel på Samsungs Galaxy-telefoner.

Nå ser det ut til at Samsung vil endre på det. Selskapet har nemlig inngått en avtale med Nokia om å bruke deres Here Maps på Samsungs Gear-ur og Galaxy-telefoner.

Vi har ved flere anledninger testet og brukt Nokia Here Maps på selskapets forskjellige Lumia-telefoner, og vært svært godt fornøyd. Noe av grunnen til at Nokia kan levere en gratis karttjeneste, som duger vel så godt så dyre betal-apper, kan nok være at Nokia eier en av verdens største kartleverandører, Navteq.

Finn frem verden over

Here Maps byr på nedlastbare kart for nær sagt hvert eneste land på kloden, med solid søk og god navigasjonsløsnin, i tillegg til oversikt over offentlig transport og rutetider i store deler av verden.

Nokia tilbyr kart fra i overkant av 200 land, og sving-for-sving-navigering til fots eller med bil i omtrent 100 av dem. I tillegg gir Here oversikt over offentlig transport i mer enn 750 byer rundt om i verden.

I første omgang vil Here Maps dukke opp under navnet Navigator på Samsung Gear og Gear S, det nye, buede Samsung-uret som ble lansert i forrige uke.

Kun for Galaxy og Gear

Eiere av en Galaxy-telefon kan i tillegg laste ned en beta av Here til Android innen kort tid. Denne vil bli ekslusiv for Samsung Galaxy-telefoner. Har du telefoner fra en annen produsent, vil du altså fortsatt måtte ta til takke med Google Maps eller betal-apper om du vil ha kurant navigering på telefonen din.

Appen vil kun være tilgjengelig for nedlasting via Samsungs egen app-butikk samtidig som Gear S kommer i salg, noe som er ventet å skje i starten av oktober.

Mobilitet