Se taxien på kartet mens du venter

Se taxien på kartet mens du venter

Norskutviklet mobil-app skal gjøre det bedre å bestille drosje.

Gründerselskapet Taxistation har en plan om å revolusjonere hverdagen for taxiselskaper og kunder.

Deres nye app for mobiltelefon, som også heter Taxistation, skal la deg bestille taxi ut fra egne preferanser på pris, tilgjengelighet og service.

Bestillingen skjer via et tastetrykk på mobilen, og via applikasjonen kan kunden se nøyaktig hvor drosjen er, på vei mot bestemmelsesstedet.

I tillegg lagres informasjon om turer og kjøreruter, noe som kan være nyttig senere og samtidig skape trygghet for kunden.

Taxistation kommer i to varianter, for henholdsvis privat- og bedriftskunder, og begge er nettopp lansert.

Enklere for bedrifter

- Betalingen skjer på en trygg og enkel måte enten med kredittkort eller ved at faktura sendes til bedriften, sier Trond Paulsen, administrerende direktør i Taxistation, til Computerworld.

Han legger til at dersom bedriften velger å betale med faktura slipper passasjeren å legge ut og samle kvitteringer og slipper bilagsføring.

- På denne måten får bedriftene god oversikt over taxikostnadene sine, sier Paulsen.

Bedriftskunder kan også gjennomføre anbudsrunder, og dermed få en avtale som passer best for deres behov.

Enklere for privatpersoner

I tillegg til automatisk og presis lokalisering av hvor man bestiller fra, får man også en oversikt over alle ledige biler i området, fra alle taxiselskaper som bruker applikasjonen.

Og når turen er over, har man mulighet til å gi en kort vurdering, til glede for andre brukere av applikasjonen.

Samarbeider med taxiselskapene

Under utviklingsløpet av applikasjon og tjenestetilbud har Taxistation og 99X samarbeidet med Giant Leap Technologies, Asker og Bærum Taxi, Nedre Romerike Taxi og Christiania Taxi for å kunne utvikle best mulig løsning både for kunder og taxiselskapene.

Disse tre taxiselskapene er også blant de første som tar tjenesten i bruk. Men etter planen skal tilbudet utvides til flere norske byer over nyttår.

Applikasjonen Taxistation er tilgjengelig i Apples App Store og på Android Market. En versjon for Windows Phone er på vei, og skal være klar tidlig i 2012.

Vet du om andre applikasjoner med liknende funksjonalitet? Legg gjerne igjen en kommentar!

Mobilitet