- Google ingen fare for Opera

- Google ingen fare for Opera

Den norske nettleseren frykter ikke den nye konkurransen fra Amerika.

- Dette er en bekreftelse på at også Google anser nettleseren som det viktigste i verden, sier kommunikasjonsdirektør Tor Odland i Opera til Finansavisen.

- Nei, spøk til side, så er vi litt avventende til å se hva Google har å by på. Men det illustrerer viktigheten av nettleseren som en plattform for mer enn å kun vise nettsider, forteller han.

LES OGSÅ: - Vanskelig for Google-nettleser

Googles nettleser Chrome ble lansert denne uka, men Opera skjelver altså ikke i buksene av den grunn. Også overfor Dagens It sier Opera at de tar det hele med ro.

- Jeg har ingen følelse av at dette er noen krise for oss. Jeg tror faktisk det er verre for Mozilla enn for oss, sier Odland til avisen.

LES OGSÅ: Google med egen nettleser

- Vi har en lojal brukerbase i bunn. Jeg tror ikke lanseringen av Chrome vil få særlig større innvirkning på markedet enn lanseringen av Apple Safari for Windows fikk. Google er et top-of-mind selskap og blir ansett som kule og pålitelige. Dette gjør dem til en seriøs konkurrent til nettlesere som Firefox og Opera. Det vil bli vanskeligere å kapre nye brukere etter lanseringen av Chrome.

Les om:

Nett-tjenester