Google med høydeprofiler for syklister

Google med høydeprofiler for syklister

Innført i all stillhet i Google Maps.

Google har forbedret sin karttjeneste for syklister og viser nå høydeprofiler på sykkelrutene i Google Maps.

Norge er ett av i alt 14 land som fikk høydeprofilene på plass i Google Maps før helgen.

Endelig synlig

Ifølge Google har høydeinformasjonen ligget i kartene en stund, men det er først nå informasjonen er blitt gjort synlig, skriver PC World USA .

Det var nettstedet Tech Crunch som først meldte om nyheten. Google selv ønsker ikke å uttale seg nærmere om den nye funksjonen.

Tilsvarende informasjon har vært tilgjengelig fra enkelte andre karttjenester tidligere.

14 land

Google har lagt inn mulighet for å se ruter for syklister i 14 land, og det er i kartene for disse landene at høydeprofilene nå er blitt tilgjengelige.

De aktuelle landene er Australia, Østerrike, Belgia, Canada, Sveits, Tyskland, Danmark, Finland Storbritannia, Nederland, New Zealand, Sverige, USA - og Norge.

Når du har valgt en rute i et Google-kart, kan du velge om du vil ha informasjon for å følge ruten med bil, med kollektiv transport, som fotgjenger eller som syklist. Det er når du velger syklist-alternativet at høydeprofilen kommer frem.

Da jeg prøvde løsningen, fant jeg ut at det er en høydeforskjell på omtrent 200 meter fra den nærmeste landhandelen til hytta. Skjønt - det visste jeg vel strengt tatt fra før. Men når man skal sykle på ukjente strekninger, kan det jo være kjekt å få sjekket høydeprofilen før man starter.

Strekningen Trondheim-Oslo via E6, kjent for de mange tusener som opp gjennom årene har deltatt i Den store styrkeprøven, er oppført med en høydeforskjell fra laveste til høyeste punkt på 1017 meter. Det er riktig, ifølge Wikipedia, at jernbanestasjonen på Hjerkin på Dovrefjell ligger 1017 meter over havet, selv om E6 vel ligger noen meter høyere på det høyeste punktet et lite stykke bortenfor stasjonen.

Informasjonen vises på kartet via en graf. Når man drar musepekeren langs grafen, ser man til enhver tid høyde over havet, og det aktuelle punktet vises også på kartet.

Kun på pc

Den nye sykkelinformasjonen er foreløpig bare tilgjengelig i Google Maps i nettlesere for pc og Mac, ikke for mobile enheter.

Les om:

Nett-tjenester