Her er de nye Spotify-funksjonene

Her er de nye Spotify-funksjonene

Spotify vil gjøre det enklere å finne ny musikk.

Spotify holdt i går en pressekonferanse hvor de lanserte nye funksjoner til sin musikktjeneste.

Målet med funksjonene er å gjøre det lettere å finne ny musikk, skriver PC för Alla.

Følg meg

Den første nyheten er en «Follow»-funksjon, som går ut på samme prinsipp som vi kjenner fra blant annet Twitter.

Tanken er at en bruker skal kunne følge enten venner, artister eller andre kjente og ukjente navn og få hjelp til å finne ny musikk basert på hva den personen hører på.

I tillegg skal Spotify enda tydeligere vise frem artister og låter som ligner på det en bruker har hørt på. Alt dette samles under funksjonen «Discover», som vil få en egen fane i Spotify.

- Mange sier at Spotify er fantastisk om man vet hva man vil høre på. Om man ikke har noen anelse blir det vanskeligere, og det problemet har mange ønsket at vi skal finne en bra løsning for, sa Daniel Ek under pressevisningen, ifølge PC för Alla.

I Discover-fanen vil man få servert blant annet nye utgivelser fra artister man følger, all musikk og spillelister som deles av dem man følger samt anbefalinger av musikk, anmeldelser og konserter basert på lyttehistorikk.

Kommer snart

Spotify introduserer også en ny biblioteksfunksjon kalt «New Collection», der en bruker kan lagre album og låter for å høre på senere. En annen nyhet er «Audio Preview», som gjør det mulig å prøvelytte på en låt uten å gå bort fra sangen du allerede spiller (Audio Preview).

Musikktjenesten lover også bedre personlige profilsider, redesignede artistsider samt en bedre organisert sosial nyhetsstrøm.

Daniel Ek viste frem funksjonene i den nye webversjonen av Spotify, som for tiden er i betaversjon. Nyhetene skal rulles ut i løpet av de kommende ukene for klientene til desktop, mobil og andre plattformer.

En annen interessant nyhet fra gårsdagens Spotify-arrangement er at Metallicas musikk nå er tilgjengelig i Spotify. Metallica har lenge vært kjent som motstandere av digitale musikktjenester, men har til fansens store glede nå skiftet mening.

Se mer om Spotify-nyhetene i videoen nedenfor:

Les om:

Nett-tjenester