Huaweis ukjente ansikt

Huaweis ukjente ansikt

I 20 år har Huawei produsert utstyr for videokonferanser. Det er det ikke mange som vet.

AMSTERDAM (PC World:) De fleste forbinder kinesiske Huawei med smarttelefoner og telekommunikasjons-systemer. Men selskapet er også en stor aktør innen videokonferanseløsninger.

Også det norske markedet forsynes med videokonferanseutstyr fra Huawei, selv om merkevaren i dette produktsegmentet er blitt markedsført forholdsvis beskjedent til nå.

På den store ISE 2014-messen i Amsterdam valgte Huawei å legge vekt på å få frem budskapet om at det store kinesiske konsernet, med over 140.000 ansatte, er en ikke ubetydelig aktør innen videokonferanser – og har som mål å bli mye større.

ISE (Integrated Systems Europe) i Amsterdam er en kombinert messe og konferanse med fokus på avanserte AV-løsninger, kontrollsystemer, videoproduksjon, digital skilting og tilknyttede teknologier – inkludert videokonferanseløsninger.

Konkurrerer gjerne

– Huawei har drevet med videokonferansesystemer i 20 år, selv om mange ikke vet det. Og vi kan konkurrere med hvem som helst, uttalte Rolf Prommel, produktsjef for Huaweis videokonferanseprodukter i Storbritannia, da han innledet Huaweis pressekonferanse i Amsterdam.

– Kinesiske selskaper har ord på seg for å være flinke til å kopiere, men Huawei ligger foran mange konkurrenter, hevdet han og fortsatte:

– Vi kan også «snakke» med konkurrentene. Våre videokonferansesystemer kan snakke med løsninger fra konkurrenter som Polycom, Cisco, LifeSize og andre. Og vi samarbeider tett med Microsoft, understrekte Prommel.

Billigere og enklere

På pressekonferansen satte Huawei fokus på TE30, en integrert enhet med videokamera med 12x optisk zoom, trådløs mikrofon med seks meters rekkevidde, HD-videokodek og komponenter for wlan-oppkobling – og et medfølgende løfte om at selv en it-ukyndig person skal kunne få videokonferanseløsningen på lufta innen fem minutter.

Løsningen ble lansert for kort tid siden og er blitt godt mottatt i markedet, ifølge Huaweis talspersoner. TE30-løsningen er myntet på små og mellomstore møterom.

Huaweis viktigste salgsargumenter for dette produktet er altså enkel installasjon i tillegg til beskjeden båndbredde – 1080p-konferansekvalitet med båndbredde på 512 Kbps – og minimalt med kabling. Med stemmeaktivert oppringning skal man kunne starte en videokonferanse i løpet av 10 sekunder, lover Huawei.

Trond E. Lundesgaard, ansvarlig for enterprise-avdelingen ved Huaweis norgeskontor på Fornebu, bekrefter overfor PC World at TE30 er blant Huaweis videokonferanseprodukter som er tilgjengelig for norske kunder. Produktene selges hovedsaklig gjennom partnere, distributører og systemintegratorer, og Huawei ønsker nå å bygge ut forhandlerapparatet på videokonferansesektoren.

Les om:

Nett-tjenester