Legger kart og bilder på 1881

Legger kart og bilder på 1881

Norkart får kontrakt med Opplysningen 1881 for nye tjenester. - Du kjører aldri mer feil, sier Rune Haddal fra Norkart.

Opplysningen 1881 har inngått kontrakt med Norkart om en teknologisk løsning for kart og detaljerte bilder på nett. Løsningen er en integrasjon mellom Microsofts Virtual Earth og Norkarts WebAtlas.

Kartportalen til Opplysningen1881 vil gi detaljerte kartdata for Norge, hentet fra Norkarts WebAtlas og kartdata fra Microsofts Virtual Earth for resten av verden. Løsningen vil også gi satellitt- og Pictometribilder (flyfoto fra ulike vinkler) fra Virtual Earth for Norge og resten av verden. Brukerne vil i så måte kunne utforske feriesteder og andre destinasjoner i banebrytende detalj, også utenfor Norges landegrenser.

– Kombinasjonen av en god ruteplanlegger, gode kartbeskrivelser og satellitt- og områdefoto fra Virtual Earth vil gjøre at du aldri mer kjører feil. Uansett om du kan ta det ut på en mobilenhet eller om du bare tar med deg en utskrift av kart og foto, kan jeg nesten garantere at du alltid vil kjøre direkte til det stedet du leter etter, sier Rune Haddal fra Norkart.

– Det er først og fremst brukervennlighet som ligger til grunn når vi nå har inngått samarbeidsavtale med Norkart og Microsoft. Kart og veibeskrivelser har høy interesse hos våre brukere, enten de slår opp på vår webløsning www.opplysningen1881.no, søker på wap.opplysningen.no eller ringer oss for personlig veibeskrivelse på 1881, sier Thomas Gunnarson, administrerende direktør i Opplysningen Online i en pressemelding.

Nett-tjenester