Milliongevinst for Opera-sjefer

Milliongevinst for Opera-sjefer

Opsjonsfest: Toppledelsen kan håve inn 173 millioner kroner.

Opera Software, som utvikler og leverer nettleser og markedsføringstjenester til PC og mobil, gjør det svært godt på børsen for tiden. Kursoppgangen, på 164 prosent i løpet av det siste året, er spesielt bra for toppledelsen, melder Finansavisen.

Til sammen sitter syv toppledere i selskapet med en urealisert opsjonsgevinst på 173 millioner kroner.

Norges mest verdifulle it-selskap

I løpet av fire år, etter konsernsjef Lars Boilesen tok over styringen, har selskapets markedsverdi økt fra 2,44 til 11,15 milliarder kroner. Fokusendring fra komprimering i nettleser til innholdsanbefalinger, særlig på mobil plattform, har vist seg å fungere veldig for Norges mest verdifulle it-selskap.

Boilesen selv sitter med 700.000 opsjoner som kan løses inn på 19,14 kroner, en urealisert gevinst på 45,6 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Hakk i hel følger Adreas Thome, direktør for salg og markedsføring, som kan løse inn 39,5 millioner kroner. Utviklingsdirektør Rikard Gillemyr kan med sine 662.500 opsjoner løse inn 38 millioner kroner, mens finans- og strategidirektøren Erik Harrel sitter med opsjoner til en verdi av 31,5 millioner kroner.

Deretter følger juridisk direktør Jason Hoida med opsjoner til en verdi av 9,7 millioner kroner, hr-direktør Tove Selnes med 8,9 millioner kroner og utviklingsdirektør Nuno Sitima med 8 millioner kroner.

Nett-tjenester