Navigon MobileNavigator oppdatert

Navigon MobileNavigator oppdatert

Nye GPS-kart i tide for påskeutfarten.

Perfekt timet for påskeferien kommer Navigon med en rekke oppdateringer.

MobileNavigator er Navigons bil-GPS-navigasjonsløsning for alle iOS-enheter: iPhone, iPod Touch og iPad.

Les også: Navigon GPS med iPad-støtte

Blant en rekke nyvinninger står kartoppdateringene i første rekke. Dette betyr en heftig nedlasting på nesten 2 GB - men du får de aller nyeste NAVTEQ-kartene. Og der eiere av frittstående GPS-enheter må betale for kartoppdateringer, er denne Navigon-oppdateringen helt gratis for eksisterende kunder.

En nyttig nyhet er en forbedring av trafikk-informasjonen som ligger i appen, kalt TrafficCheck. Dette er et lite dashbord som dukker opp etter at du har valgt en rute eller destinasjon, og som grafisk viser deg trafikk-forholdene langs den valgte ruten. Trafikk-informasjon kan ellers fås som et in app-kjøp, og viser trafikkinformasjon enten listebasert eller på kartet.

Les også: Skikart på iPhone

Som et tilleggskjøp kan du nå få navigasjonshjelp for lastebiler, campingvogner og andre store kjøretøy. Tanken her er å få detaljert informasjon om forholdene langs ruten, spesielt med tanke på fri høyde og bredde på kritiske steder.

Den største innovasjonen i denne 1.8-releasen er en 'utvidet virkelighet'-modul kalt Reality Scanner. De som for eksempel har sett Gule Sider-appen, vil raskt kjenne seg igjen. Kameraet brukes til å vise verden rundt deg, og appen benytter sin POI-database for å vise deg interesse-punkter i nærheten og retningen mot disse.

Les også: Navigon med bil-kit for iPhone

Modusen er direkte tilgjengelig når du har stilt fremkomst-metode til «fotgjenger», men kan også kalles opp via POI-søkemenyen for visuell navigering. Informasjonen som kommer opp, er noe sparsommelig, og inneholder ikke noe mer enn du får gjennom et tekst-basert POI-søk. Så det er et visst forbedrings-potensial på sikt.

Du kan lese mer om Navigon MobileNavigator for iOS her .

Navigon MobileNavigator for iOS er for tiden på tilbud - 419 kroner for hele Europa i iTunes App Store her , og 349 kroner for de nordiske landene her .

Via Navigon.

Nett-tjenester