Navigon nå også for gående

Navigon nå også for gående

Versjon 1.4 av navigasjonsløsningen for iPhone har nyttige forbedringer.

Navigon leverte for cirka tre uker siden inn en oppdatering av den GPS-baserte navigasjons-løsningen MobileNavigator for iPhone til Apple for godkjenning. Nå er oppdateringen godkjent og klar til nedlasting.

Det er cirka to måneder siden forrige oppdatering, så Navigons iPhone-team er fantastisk effektive. Forrige oppdatering ga sanntids-trafikkdata som en tilleggs-tjeneste, mens en rekke mindre forbedringer var gratis for eksisterende kunder.

GPS for gående også

Versjon 1.4 introduserer 14 forbedringer, helt gratis. Den største nyvinningen ligger i fotgjenger-modusen. Navigon MobileNavigator for iPhone har også tidligere hatt fotgjenger-modus, men nå er den sterkt forbedret. Navigon har begynt å bruke kompasset som Apple introduserte i iPhone 3Gs til å hjelpe til med orienteringen. Dette er til stor nytte, da vanlige GPS-systemer er avhengige av en viss hastighet på modulen for å kunne gjengi retningen riktig.

Google-søk

Videre har Navigon begynt å tappe litt av Google-ressursene, og åpner nå for lokale, tekstbaserte søk rett fra applikasjonen. Programmet søker for eksempel opp bedrifter i nærheten av der du befinner deg, basert på dine søkekriterier.

Dette utvider POI-interessfeltet langt utover hva Navigon selv måtte velge å legge inn i listene. Gule Sider har all grunn til bekymring, med andre ord. Navigon kaller dette Google Localsearch.

Koordinate

Videre kan man nå angi geo-koordinater direkte i telefonen, for navigering - og i tillegg også sende gjeldende koordinater fra der en befinner seg per e-post. Nyttig for eksempel når man vil hjelpe ankommende gjester til å finne veien til en hytte som ikke har noen vanlig gateadresse.

I tillegg er det en rekke andre feilrettelser og forbedringer, blant annet når det gjeldet oppstart-tid.

Dersom du har sittet på gjerdet i påvente av en god navigasjonsløsning for fotbasert fremkomst, er tiden nå altså inne for å ta det store spranget. Andre vil kanskje ikke synes at det tilfører systemet mye nytt, men eksisterende kunder vil vite å sette pris på en gratis oppdatering med feilrettelser, selv om nedlastingstiden kan bli lang med en fil på 1,84 GB!

Tilbud

Navigon har redusert prisene for MobileNavigator for iPhone, som nå koster 519 kroner på tilbud frem til 11. januar for Europa-versjonen, og 379 kroner for Norden-versjonen i iTunes AppStore. Du kan lese mer om MobileNavigator for iPhone via Navigon her.

Les om: