Nordmenn får sjefsjobber i Cisco

Nordmenn får sjefsjobber i Cisco

Tandberg-toppene Odd Johnny Winge og Snorre Kjesbu rykker opp.

Odd Johnny Winge (35) og Snorre Kjesbu (42) går inn i konsernstaben til Cisco-sjef John Chambers, skriver Dagens Næringsliv.

De to nordmennene som stammer fra Tandberg, som ble kjøpt opp av Cisco i fjor, blir blant 30 utvalgte toppledere på konsernnivå.

Høy omsetning

Winge blir konserndirektør og Kjesby blir divisjonsdirektør med ansvar for konsernets videovirksomeheter. De skal jobbe halvparten av tiden ved Ciscos hovedkontor i San Jose, California, men vil fortsatt bo i Norge.

- Jeg får ansvar for en omsetning av videouststyr og produkter på to milliarder dollar og totalt 2000 ansatte, sier Winge til DN.

Kjesbu skal rapportere til Winge og får ansvaret for selve videoproduktene, med omsetning på én milliard dollar og 575 ansatte.

Begge hadde lederstillinger i Tandberg før oppkjøpet.

- Ciscos kultur passer veldig godt med Tandbergs. Den skandinaviske åpne ledelseskulturen går også svært godt i Silicon Valley hvor Cisco har sitt hovedkontor, sier Winge til DN.

Videolandet Norge

Etter oppkjøpet har Cisco økt den norske Tandberg-avdelingen med 65 personer til 550 ansatte og at Cisco har lagt hovedsedet for utvikling av videoløsninger og produkter i konsernet til kontorene på Lysaker.

Flere ansatte i Cisco internasjonalt har derfor flyttet til Norge for å jobbe med video herfra.

Tandbergs tidligere toppsjef, Fredrik Halvorsen (38), forlot selskapet etter at integrasjonsprosessen med Cisco var gjennomført, og jobber nå i John Fredriksen-eide Seatankers Group.

Les om:

Nett-tjenester