Ny nordisk spillbutikk på nett

Ny nordisk spillbutikk på nett

Viagame skal utfordre etablerte nettjenester som CDon, Steam og Origin.

Det er selskapets Modern Times Group, MTG, som nå lanserer en ny spillbutikk på nett i de nordiske landene.

Selskapet er allerede en nordisk underholdningsgigant, og står bak blant annet Viasat, TV3-kanalene og streaming-tjenesten Viaplay.

Nå følger altså selskapet opp med en tjeneste hvor du kan kjøpe og laste ned spill. Ifølge en pressemelding har selskapet inngått et tett samarbeid med blant annet Electronic Arts og Ubisoft, og vil tilby kommende stortitler som Medal of Honor: Warfighter, Need for Speed Most Wanted og Assassin's Creed III.

Totalt skal over 1 000 spill allerede være tilgjengelige via Viagame, som ble lansert i dag.

Enn så lenge ser det ut til at Viagame kun baserer seg på salg i nettleseren, og tilbyr dermed ikke en fullt så omfattende tjeneste som Electronic Arts egen nettjeneste, Origin, eller giganten Steam. Sistnevnte har holdt det gående i ni år og er per i dag den største tjenesten av sitt slag, og er basert rundt en egen Steam-klient til både PC og Mac.

- Med Viagame får du enkelt tilgang til de beste spillene uten å måtte gå ut døra. Uansett om du vil spille de nyeste spillene eller er på jakt etter et godt tilbud på et storspill, vil du enkelt finne fantastiske spill du kan laste ned og spille umiddelbart, sier Amandine Durey, som er prosjektsjeft for Viagame.

En rask sjekk viste at Viagame har lagt seg på omtrent samme prisnivå som Steam. Noen av spillene koster det samme, noen er en anelse dyrere, mens andre igjen er en anelse billigere. For eksempel fant vi Borderlands 2 til 399 kroner på Viagame, mens det samme spillet på Steam koster omtrent 370 kroner. Dishonored koster 349 kroner på Viagame og 370 kroner på Steam. Det kommende bilspillet Need for Speed Most Wanted er 10 kroner billigere på Viagame enn på Electronic Arts Origin-butikk. Det kan altså være penger å spare på å lete litt forskjellige steder.

I forbindelse med lanseringen har Viagame salg på en rekke relativt ferske spill.