Snapper domener når de slippes

Snapper domener når de slippes

Norsk tjeneste forhåndsbestiller .no-domener før de blir ledige.

domenesnapping.no kan du legge inn bestilling på .no-domener som allerede er registrert, i påvente av at domenet skal slippes.

Domeneregistrering koster penger, og må fornyes hvert år. Hvis ikke blir domenet slettet, som betyr at det blir mulig å registrere det på nytt.

Overvåker og registrerer

Når du bestiller domenesnapping vil tjenesten overvåke det domenet du har valgt og registrere det på deg i samme øyeblikk som det blir ledig.

Snappetjenesten koster vanligvis 299 kroner per år, men i en begrenset periode er det åpningstilbud med pris på 199 kroner. Kostnaden dekker nyregistrering og flytting av domenet når det blir ledig, dersom det blir ledig.

Domenesnapping.no er utviklet av Fredrik Reitan, student ved NTNU.

- Snapping har i en stund eksistert for de store utenlandske domenene, men har nå kommet til Norge, sier Reitan i en pressemelding.

Slettes hele tiden

Ifølge domenesnapping.no blir det slettet over 30.000 norske domener i året, i hvert fall var det tilfellet mellom november 2008 og oktober 2009, selv om enda flere kommer til.

For at man skal dra nytte av tjenesten og få noe igjen for pengene det koster å overvåke om domener blir ledige, bør man nok vurdere nøye hvilket navn man er ute etter, og om det faktisk er noen sannsynlighet for at det kan bli ledig.

Nett-tjenester