Varnish åpner USA-kontor

Varnish åpner USA-kontor

Ny administrerende direktør, ny salgsdirektør og åpner nytt kontor i USA. Gründer Per Buer skal fokusere på teknologien.

Varnish Software, som utvikler webakselerator med samme navn, er i ferd med å gjøre flere endringer i selskapet etter et år med god vekst. Blant annet blir det endringer i toppledelsen, og selskapet skal åpne Amerika-kontor.

Varnish skal erobre verden.

Endringer i ledelsen

Åpen kildekode-selskapet lever av rådgivning, support og vedlikehold, og salgsinntektene ble mer enn doblet i første halvår 2013.

Det er gode tider i Varnish Software, og det er på tide med utvidelser. Blant annet blir det en del edringer i toppledelsen.

Lars Larsson, direktør i Redpill Linpro, blir ny administrerende direktør i Varnish. Redpill Linpro er forøvrig hovedeier i selskapet.

Steve Raby, tidligere europeisk salgssjef for Mulesoft og Jboss, er ansatt som ny salgsdirektør og nyansatte USA-ansvarlig Dan Jacobs åpner selskapets nye kontor i New York. Jacobs skal også være ansvarlig for salg i Nord-Amerika.

Per Buer, tidligere administrerende direktør og gründer, tar over som teknologidirektør for å få mer tid å bruke på teknologi og utvikling.

- Endringene i ledelsen er bra for alle. Jeg kan jobbe mer med fag og Lars Larsson gir oss verdifull ledererfaring og innsikt i hvordan bygge større organisasjoner, sier Buer.

USA-kontor

Buer er også begeistret for de nye salg- og markedsmulighetene som følger med lederendringer og nytt kontor i Amerikas forente stater, og tror at selskapet kan øke markedsandeler betydelig ved å være tettere på beslutningstakere i verdens største marked.

- Vi har på avstand kommet oss godt på innsiden hos mange av de største nettbaserte virksomhetene i verden, og vi håper derfor at større nærhet gir enda flere muligheter til å gi råd som sikrer at enda flere innfører Varnish som en strategisk løsning, avslutter Buer.

Varnish Software, som ble født ut av et prosjekt for VG.no i regi av Linpro, er og har alltid vært gratis tilgjengelig som åpen kildekode under en BSD-lisens. Det har blant annet ført til rask og tidlig implementering i flere organisasjoner og ikke minst et godt rykte og støtte blant it-folket.

Versjon 1.0 ble lansert i 2006, 2.0 i 2008 og 3.0 i 2011. Varnish Software tjener pengene sine gjennom kommersiell teknisk støtte .

Varnish var dessuten en av vinnerene av tekno-prisen Red Herring Europe og er nominert til Global Red Herring Awards. Selskapet er dessuten blitt valgt som et Global Hot 100 selskap av The World Summit on Innovation and Entrepreneurship (THEWSIE).

Se video: Why a Fully programmable Cache is a Must (Per Buer)

Nett-tjenester