Verdens beste nettsider

Verdens beste nettsider

Sjekk hvem som troner på topp 10 når Adweek presenterer sin årlige liste over verdens mest populære nettsider.

Årets 10 på topp, eller «2007 Digital Hot List» som den korrekt heter, er utarbeidet i felleskap av avisene Adweek, Mediaweek og Brandweek. Kåringen tar utgangspunkt i hvilke nettsider som nå er på vei oppover, og speiler ikke nødvendigvis hvem som er mest besøkt.

Ikke overraskende er det de tre gigantene Facebook, Myspace og Youtube som troner på toppen.

Her er listen i sin helhet:

1. Facebook.com
Facebook-feberen har stilnet noe av i Norge, men bruken av nettsamfunnet eksploderte nylig i Sverige. Fra å være nr. 10 på listen i fjor er dette nettsiden som har vokst raskest i 2007, men den er fortsatt mye mindre besøkt enn plass nr. 2.

2. MySpace.com
Har nå passert 60 millioner unike besøkende som i snitt bruker over to og en halv time på nettstedet. Beholder andreplassen fra i fjor, men er trolig på vei nedover på listen fordi nettstedet stadig fylles med mer materiale fra kommersielle aktører.

3. YouTube
videodelingstjenesten var fjorårets vinner. Har nå vært på luften i to og et halvt år og fortsetter å vokse, både i antall brukere og innhold - selv om det ikke går like raskt. Nettsiden har nå passert 51 millioner besøkende som i snitt har generert 56 sidevisninger.

4. TMZ.com
Denne sladresiden har på ett år økt antall besøkende med over 100 prosent og har nå ni millioner unike treff i måneden. TMZ beholder dermed samme plassering fra i fjor.

5. Disney.com
Har nå bygget en ny plattform som får de besøkende til å bruke mer tid på nettstedet pr. besøk. Det gjennomsnittelige tidsforbruket blant de 13,8 millioner besøkende er nå oppe i 11 minutter og 20 sekunder.

6. Veoh.com
Ny videotjeneste som har fått med seg store navn som NBC og Paramount Pictures på laget. Vil med stor sannsynlighet spille en avgjørende rolle når det gjelder utviklingen av reklame på nettet.

7. FunnyOrDie.com
Utviklet av skuespilleren Will Ferrells produksjonsselskap. En humorside som viser at Hollywood har forstått hvordan man kan bruke nettet. Ny på listen.

8. Discovery.com
Faktakanalen legger ut programmer på nettet i sin helhet. Det har resultert i over 5 millioner brukere. Ny på listen.

9. digg.com
Et nettsamfunn hvor de besøkende graver frem det som er best på nettet akkurat nå. Har inngått en treårig annonseavtale med Microsoft. Ny på listen.

10. imeem.com
En musikktjeneste rettet mot ungdom der brukerne kan dele musikk - og musikksmak - med hverandre. Ny på listen.

Du finner mer informasjon om kåringen hos Adweek.

Les om: