Broadnet kjøper suksessbedrift

STERKERE SAMMEN: Martin Lippert fra Broadnet og kristen Linaae i Broadnet slår sin gjensidige styrke sammen. (Pressefoto)

Broadnet kjøper suksessbedrift

Broadnet styrker seg kraftig med oppkjøpet av Powertech Information Systems som har vært den fjerde største leverandøren på bedriftsmarkedet.

Det er spesielt på SMB-markedet og i forhold til mellomstore bedrifter Broadnet med dette styrker seg. Målt i omsetning på bedriftsmarkedet i Norge har Powertech lenge vært på fjerdeplass etter Telenor, Broadnet og Nextgentel. De to direktørene opplyser at Powertech vil bli videreført som eget merkenavn. Martin Lippert opplyser at Broadnets omsetning poå bedriftsmarkedet med dette oppkjøpet vil nærme seg 1,4 milliarder kroner. I dag utgjør bedriftsmarkedet 86 prosent av totalomsetningen i konsernet.

- Vi er svært fornøyd med å offentliggjøre kjøpet av Powertech. Selskapet er en anerkjent kvalitetsleverandør av bredbånds- og datakommunikasjonsløsninger og har Norges mest fornøyde kunder i bedriftsmarkedet. Powertech blir en viktig del av vår videre vekststrategi i SMB-markedet. Powertech vil bli videreført som en egen merkevare og vi ser frem til å jobbe med Powertech-teamet for å kunne tilby våre kunder enda bedre fiberbaserte bredbåndstjenester, sier Martin Lippert, administrerende direktør i Broadnet.

Meget solid økonomi

Powertech er en av norges eldste internettleverandører og har spesialisert seg innen bredbånds- og datakommunikasjonstjenester til SMB-markedet, hvor selskapet de seneste årene har toppet EPSI-undersøkelsen som måler kundetilfredsheten blant kundene. Powertech hadde driftsinntekter på 121 millioner kroner i 2015, og en EBITDA på 28 millioner kroner. Driftsresultatet i Powertech har i de siste årene sunket noe etter store avskrivinger grunnet kraftige investeringer.

Partene har inngått en avtale om å ikke offentliggjøre transaksjonsverdien.  

-  Broadnet vil bli en svært god partner for Powertech og våre kunder. Selskapene står svært godt til hverandre og vi vil sammen styrke vår konkurransekraft, samt få tilgang på hverandres produkter, ressurser og nettverk. Merkevaren Powertech vil bli videreført og vi ser frem til å fortsette vårt sterke kundefokus og levering av høykvalitets bredbåndstjenester til bedrifter, sier Kristen Linaae, daglig leder i Powertech. Transaksjonen er betinget godkjennelse fra konkurransemyndighetene.

Etter at Nextgentel kjøpte Kvantel er det knapt noen større teleleverandører igjen på bedriftsmarkedet som er i salgsmodus. Det har lenge vært spekulert i om Powertech ville bli solgt til en av de tre store. Det har selskapet  tidligere avvist som uaktuelt, men nå har det altså skjedd. Telenor vil fortsatt målt i omsetning være større enn Broadnet, men sistnevnte nærmer seg.  

Nettverk