VURDERER KUTT? De første store stillingskuttene under konsernsjef Chuck Robbins kan være rett rundt hjørnet. Foto: IDG News Service

VURDERER KUTT? De første store stillingskuttene under konsernsjef Chuck Robbins kan være rett rundt hjørnet. Foto: IDG News Service

Cisco kan kutte 14.000

Sterke indisier om at IT-giganten kan kutte inntil 20 prosent av arbeidsstokken.

I følge kanalmagasinet CRN planlegger Cisco å kutte arbeidsstokken med mellom 9.000 og 14.000 globalt. Dette skal være resultatet etter en konsolidering av virksomheten etter flere år med oppkjøp av andre selskaper og deres ansatte.

Ikke bare nettverk

Selskapet har vært i en omformingsprosess i noen år, der målet har vært å bytte fra en jernvarebedrift som bygger datanettverk til et programvareselskap for IT-løsninger til det profesjonelle markedet.

Denne endringen krever en annen kompetanse i arbeidsstokken, og det er de som ikke passer inn i kompetanseprofilene som skal være overflødige. Spesielt skal skyen redusere behovet for visse funksjoner i organisasjonen.

Offisielt hadde selskapet 73.104 ansatte kloden rundt i april i år.

Offisiell annonsering snart

Kildene skal være nær beslutningsprosessen i selskapet. Kuttene er ventet å være offisiell i løpet av de neste ukene. Cisco har ikke gitt noen offisiell kommentar til lekkasjen.

Resultattallene for deres fjerde regnskapskvartal er ventet annonsert denne uka. Cisco har gjerne annonsert personalkutt i etterkant av disse resultattallene. I forfjor rammet dette 6.000 ansatte.

Nettverk