D-Link prøver seg igjen

Overvåkningskameraer har vært på menyen hos D-Link tidligere. Nå utvides porteføljen for bedriftsmarkedet, og vi har testet et par av nyvinningene.

Publisert Sist oppdatert

D-Link kan vise til en rekke nye kameraer for flere ulike miljøer og behov, men også en egen lagringsenhet for videoer som blir tatt opp. Vi har testet den NAS-baserte DNS-726-4 SecureCenter sammen med kameraet DCS-3415.

Vårt testnettverk bestod av en ruter fra D-Link som forsynte lagrings- og administrasjonsenheten og kameraet med IP-adresser. SecureCenter kan ellers også opptre som DHCP-server. På vår tilkoblede pc kunne vi så starte administrasjonsprogrammet som umiddelbart fant SecureCenter-boksen. Deretter søkte vi etter kameraet som også dukket opp slik det skulle.

Administrasjonsprogrammet støtter opptak av inntil fire nettverkskameraer. Bildene fra kameraene kan også vises i sanntid. Man kan selv velge hvordan man vil dele opp skjermen for å se bilder fra ett kamera, eller ha oversikte over flere.

Det er videre mulig å kombinere fire DNS-726-4 enheter med den medfølgende D-ViewCam NVR-programvaren slik at man kan se opptil 16 kameraer.

Videoene som ligger på SecureCenter-enheten lagres i en sikker database, og kan sikkerhetskopieres til andre lagringslokasjoner periodisk eller etter behov. Det er ellers mulig å bruke RAID 1 på enheten som for øvrig kan utstyres med to disker. Løsningen kan ellers låses fysisk med egen nøkkel.

Når et kamera er satt opp, kan man via et tidsplanleggingsvindu konfigurere hvordan og når opptak skal starte og avslutte. Det er også mulig å starte opptak ved bevegelse i bildet (motion detection) eller ved andre hendelser.

Brukergrensesnittet er enkelt å navigere i. Det er mulig å administrere inntil fire kameraer her.

For å se opptak som er blitt gjort, kan man enkelt gå inn på en tidslinje for å raskt navigere seg til den aktuelle perioden. Det er enkelt å se hvor mye lagringskapasitet det til enhver tid er igjen på disken. I vårt tilfelle var den estimerte opptakstiden på 60 dager. Det er mulig å eksportere video i to formater. AVI-formatet vil eksportere rå video, mens ASF-formatet vil tidsmerke den eksporterte videoen.

Man kan også nå SecureCenter-boksen utenfra via den integrerte DDNS-tjenesten.

I vårt testoppsett kunne vi ved hjelp av programvaren også bruke zoom ettersom kameraet støttet denne funksjonaliteten. Vi kunne ellers velge om vi ville aktivere den tilgjengelige lyden fra kameraet.

Nye kameraer

1. mars lanserte selskapet flere nye kameraer. Felles for alle er at de har digitale inn- og utganger. Dermed er det mulig å trigge for eksempel alarmer. Kameraene har også mikrofon og kommer med gratis programvare.

– Om kort tid vil det foreligge ny administrasjonsprogramvare som har støtte for kameraer fra andre produsenter, sier Anna Lønnqvist i D-Link til Nettverk & Kommunikasjon.

DCS-3415 er ustyrt med en Sony 18x optisk zoom og progressiv CCD-sensor. Med et innebygd ICR-filter byr kameraet på automatisk dag/natt-funksjonalitet ved å operere med farger om dagen og monokrom ved lite lys.

Ellers kan kameraet operere med samtidig MPEG-4/MJPEG- streaming, multicast MPEG-4 streaming, PoE-støtte og plass for Compact Flash-kort. Via et RS-485 grensesnitt er det mulig å koble til mekanisme for pan/tilt. Videre er det mulig å koble til høyttaler for å oppnå toveis-kommunikasjon.

Vår lille test kunne bekrefte at både SecureCenter og kamera fungerte slik det ble lovet. Men vi kunne ikke se noen store nyheter i forhold til løsninger som har vært på markedet i flere år allerede. Høyeste oppløsning som kunne oppnås var 640 x 480 med 30 bilder i sekundet, og vi vet at andre konkurrenter kan vise til HD-oppløsning i sine løsninger. Vi savner ellers støtte for H.264.

Prisen for DCS-726-4 er 12 500 kroner, mens kameraet koster 12 990 kroner. Begge prisene er inkl. mva.