- IPv6 blir ikke verdens undergang

- IPv6 blir ikke verdens undergang

Ingen store uhell på IPv6-dagen, men bruken var forsvinnende liten.

I går var verdens IPv6-dag, der noen av verdens største it-bedrifter gikk foran med et godt eksempel ved å teste IPv6 i praksis.

Men selv om dagen vakte stor oppmerksomhet, gjorde det lite utslag på internett, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Målinger gjennomført av Arbor Networks viser at IPv6 i går kun sto for 0,02 prosent av all internettrafikk, til tross for at selskaper som Google, Facebook, Yahoo og Cisco var involvert. Google hevder deres prosentandel IPv6-trafikk lå på 0,3 prosent.

Optimist tross alt

De fleste operativsystemer som brukes dags dato har IPv6-støtte. Problemet ligger i ruterne som brukes på internett. Tanken med gårsdagen var å få i gang en viss oppgradering av denne maskinvaren, men Arbor Networks hevder gårsdagen ikke skilte seg mye ut fra for eksempel IPv6-trafikken som gikk over nett i april, så noen storstilet oppgradering kan ikke ha funnet sted.

Likevel er mange i bransjen optimistiske til gårsdagens eksperiment, i det minste fordi det viste at protokollen faktisk fungerer.

- Dagen har vist at om du går over til IPv6, vil ikke verden gå under. Stort sett alle bedrifters nettsider og nettverk fungerer som de skal, sier Robert Kisteleki fra Ripe, en av internetts store administratorer av ip-adresser.

Konferanse neste uke

Facebooks Donn Lee, en av to menn som kom opp med idéen om en IPv6-dag, er enig i at "ingen nyheter er gode nyheter":

- Som vi forventet, og som vi håpet, ble det en totalt ikke-sak rent teknologisk. Vi er litt lettet ettersom vi aldri har prøvd det i så stor skala før.

Rundt én million av Facebooks 500-600 millioner brukere koblet seg på via IPv6.

Gårsdagens lærdom fra IPv6-dagen vil tas opp på neste ukes World Congress i London.

Dagens populære IPv4-adresser er i ferd med å gå tom, og IPv6 er fremtidens håp med 340 sekstillioner antall tilgjengelige adresser.

Les om:

Nettverk