Ny, enkel og billig nettverks-pc

Ny, enkel og billig nettverks-pc

Et lite selskap kalt Zonbu har utviklet en særdeles enkel og billig nettverksbasert pc.

Pc-en er en relativt enkelt utstyrt, linux-basert maskin med fokus på nettdrevne programmer. Zonbu hevder at maskinen byr på en problem- og bekymringsfri brukeropplevelse, blant annet ved at alle data lagres automatisk, og at det ikke er behov for kronglete programvareoppdateringer eller vedlikehold.

Maskinen er også svært energivennlig, og krever kun 15 watt for å kjøre. Det lave strømforbruket og den beskjedne innmaten gjør også at maskinen er svært stillegående.

Innmaten består blant annet av en flashdisk på fire gigabyte, en kortleser for Compactflash, seks usb-porter, samt PS2-porter for tilkobling av mus og tastatur. Alt av programmer og tjenester leveres over Internett.

Selve maskinen koster 249 dollar i USA, men ved å binde seg opp mot forskjellige abonnementer blir maskinen enda billigere. Med en bindingstid på ett år krever Zonbu 199 dollar for maskinen mens prisen er helt nede i 99 dollar med to års bindingstid. På toppen av det kommer en månedlig avgift på alt fra 13 til 20 dollar, avhengig av ønsket lagringsplass på nettjenesten.

Les mer hos Zonbu.

Nettverk