Øker DNS-ytelsen

Øker DNS-ytelsen

Ny DNS Appliance fra Infoblox forenkler nettverksdriften.

Infoblox-1852 er utviklet for å imøtekomme det økende behovet for DNS-tjenester for tjenestetilbydere og store bedrifter.

Den nye maskinvarebaserte enheten leverer en DNS-ytelse på 110 000 forespørsler i sekundet. Ifølge selskapet er dette mer enn dobbelt så mye ytelse per dollar i forhold til konkurrentene.

I stedet for å sette opp DNS med for eksempel en DNS-server ved hjelp av BIND på Linux, kan man plugge inn Infoblox-maskinvaren og opprette domenenavn og andre opplysninger. Installasjonen skal ifølge selskapet være unnagjort på fem minutter, og det hele konfigureres via et webbasert brukergrensesnitt. Det er ellers enkelt å få ut oversikter og rapporter.

Løsningen har redundant strømforsyning, to 10/100/1000 LAN-porter, en HA-port og en port for administrasjon.

Infoblox-1852 kjører selskapets NIOS-operativsystem med en Grid-teknologi og automatisert sentralisert administrasjon. Patching og oppgraderinger kan gjøres via en knapp, og da uten nedetid.

Prisen for 1852-løsningen med NS1-pakken (inkluderer DNS, DHCP, IPAM og TFTP/HTTP/FTP) starter på 35 995 dollar i USA. Mer informasjon finnes på http://www.infoblox.com/solutions/ .

Infoblox så dagens lys i 2000 og toppsjefen er Robert Thomas som tidligere styrte NetScreen Technologies. De leverer maskinvarebaserte løsninger som kommer med tjenester som DNS, DHCP, IPAM (IP Address Management), NTP (tidstjenester), Radius, TFTP/HTTP, Syslog NG Proxy, Grid og innebygd modul for NAC (Network Access Control).

Les om:

Nettverk