LEVERER TRÅDLØST NETT: - Vi er derfor stolte over å bli valgt som leverandør, sier administrerende direktør Jan Søgaard i Netsecurity. (Pressefoto)

LEVERER TRÅDLØST NETT: - Vi er derfor stolte over å bli valgt som leverandør, sier administrerende direktør Jan Søgaard i Netsecurity. (Pressefoto)

Øyeren IKT velger Netsecurity

Bestiller trådløst nett til kommunale lokasjoner og skoler i Enebakk, Fet og Rælingen.

Den interkommunale driftsenheten Øyeren IKT har ansvar for omlag 7.000 brukere ved 115 lokasjoner i kommunene Enebakk, Fet og Rælingen.

Nå har Øyeren valgt Netsecurity, eid av Agder Energi Venture, som ny leverandør av WiFi-løsninger til kommune og skoler i de tre kommunene. Løsningen som skal leveres er basert på aksesspunkter og skytjenester fra Aerohive Networks. Tilsammen 2.200 ansatte og 5.000 elever på 19 skoler får trådløst nett levert av Netsecurity.

- Øyeren IKT har en strategi hvor det antas at brukere i stor grad vil være uavhengig av trådbasert tilkobling, forklarer daglig leder Finn Borge i Øyeren IKT.

Blant annet skal løsningen være spesielt enkel å drifte og administrere, ifølge Øyeren. 

- Den kontrollerløse løsningen med skybasert administrasjon gjør at vi kan forenkle lokal drift og overgangen fra eksisterende til nye løsning blir ren plug-and-play, uten behov for store endringer, sier Borge.

- Øyeren IKT ser ut til å ha gjort solide forarbeider og vurderinger. Vi er derfor stolte over å bli valgt som leverandør av WiFi-løsninger, sier Jan Søgaard, administrerende direktør i Netsecurity i en melding.

Avtalen har en ramme på 3,5 millioner kroner og en varighet på fire år.

Nettverk