Relanserer 3Com

Relanserer 3Com

Tre tidligere HP Procurve-ansatte skal med nye produkter sørge for at 3Com tar markedsandeler.

3Com i Norge besto inntil nylig kun av en person og har i en periode vært håndtert fra Sverige. Nå relanseres selskapet i Norge. Produktporteføljen utvides, distributøravtaler er på plass og nyansettelser er i gang.

- De siste årene har vi ivaretatt eksisterende kunder på en grei måte og fokusert mest på lavendedelen av produktporteføljen. Nå gir vi full gass for å bygge opp en norsk organisasjon, sier Anders Teigen, 3Coms nye norgessjef.

Han forteller at selskapet fremover vil fokusere på lokal teknisk kompetanse fremfor salg. Det innebærer blant annet tekniske kurs lokalt i Norge og Norden, og hjelp med partnernes løsningssalg.

- Det er ett punkt vi skal skille oss ut på, og det er servicenivå og tilgjengelighet. Det er for lange responstider i bransjen og for lite fokus på kundene. Vi har en håndfull partnere i dag som fungerer bra og skal ikke bruke mye tid på å utvikle nye partnere.

Nye produkter, nye distributører

3Com har i en årrekke samarbeidet med kinesiske Huawei om løsninger for større bedrifter under navnet H3C. I 2007 kjøpte 3Com ut Huawei og overtok H3C, og selskapets portefølje består nå av merkene 3Com, H3C og Tipping Point.

H3C-produktene er ennå ikke markedsført under dette navnet i Europa eller USA, men, men 3Com forbereder nå produktene for det norske markedet. Fremover vil den øvre delen av produktporteføljen til 3Com ha produktnavnet H3C.

- Nå har vi virkelig fått et sortiment i ypperste klasse på enterprisemarkedet. Men vi vil også levere forholdsvis rimelige kantsvitsjer. Kundene ønsker i større grad samme funksjonalitet på kantsvitsjene som de tidligere hadde i kjernen, og det gjør at en del av konkurrentene våre faller ut, sier Teigen.

3Com har også tegnet en ny norsk distribusjonsavtale med Norek etter at Ingram Micro forsvant fra det norske markedet. I tillegg er selskapet i samtaler med en verdiøkende distributør.

- Men min oppfatning er at varetilgjengelighet er det viktigste. Det har blitt vanligere og vanligere i Europa med nettauksjoner på enterprisenettverk, og der har typiske nettbutikker som Komplett stått for logistikken. Jeg tror vi i fremtiden vil se mange kommuner som like gjerne handler av Komplett som av en lokal partner.

Lener seg på konsulentene

Anders Teigen tok over ansvaret for 3Com i Norge i desember i fjor da Erland Borgen valgte å gi seg.

Senere er Cato Evensen ansatt som nordensjef. Han vil også bistå i det norske markedet med base i Bergen. I tillegg er Per Ramsrud ansatt som presaleskontakt og Synnøve Aamodt som ansvarlig for oppfølging og backoffice-funksjoner.

Både Teigen, Evensen og Ramsrud har bakgrunn i HP Procurve. I tillegg skal selskapet benytte seg av eksterne konsulenter, også mange av disse med bakgrunn i HP.

- Vi hadde en kjempesuksess med å bygge opp den delen av selskapet. Da jobbet vi utelukkende med partnere, mens HP nå i mye større grad jobber direkte. Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg følte at man i stor grad kommer i konflikt med gode relasjoner i kanalen når man jobber direkte med kundene, sier Teigen.

Nettverk