TEST: Trådløse rutere

TEST: Trådløse rutere

Fire trådløsrutere som alle holder Wi-Fi n Draft 2.0-spesifikasjonen. En bærbar pc med samme standard innebygd. Ytelse og funksjonalitet er det vi er på jakt etter.

De aller fleste bærbare datamaskinene som selges i Norge i år, vil ha innebygd trådløst nettverk. Den aller største majoriteten av disse igjen vil være implementert ved hjelp av Intels nye brikkesett for Wi-Fi nettverk. De fleste kommer derfor til å koble seg opp på trådløse nettverk ved hjelp av dette utstyret.

Tilsvarende er de nyeste aksesspunktene for trådløse soner basert på standardutkastet «Wi-Fi n Draft 2.0», som er den standarden som gir best ytelse på datakommunikasjonen. Dette kunne vi også fastslå selv i forrige test av trådløse aksesspunkter.

Når det kommer til ytelsesspørsmålet, har vi derfor ikke tatt inn andre aksesspunkter enn de som støtter denne spesifikasjonen.

Denne testen er enklere i omfang enn forrige gang. Den største forskjellen er at vi kun har testet med én type trådløs klient. Den bruker brikkesettet Intel 4965 AGN, og er det samme innebygde nettverkskortet som forrige gang. Da så vi at dette kortet yter svakere enn dedikerte nettverkskort fra de fleste andre fabrikanter.

I forrige test så vi at brikkesettet gav bare 71 prosent av ytelsen til det beste kortet. Det er liten grunn til å tro at dette forspranget er innhentet, slik at vi forventer at våre måleresultater ville blitt bedre med andre nettverkskort. Det er noe man må ha i bakhodet når man vurderer tallene vi har funnet.

>>> Neste side: Edimax BR-6504N >>>

I denne testen:
- Innledning
- Edimax BR-6504N
- Apple AirPort Extreme
- Linksys WRT160N
- D-Link DIR-855
- Slik har vi testet
- Vårt valg

Les om:

Nettverk