Time Capsule får mer lagringsplass

Time Capsule får mer lagringsplass

Apple har lansert nye modeller av både Time Capsule og Airport Extreme.

De nye Time Capsule-modellene er nå tilgjengelig i lagringskapasiteter på 2 TB og 3 TB. Tidligere kom modellene med lagringsplass på 1 TB og 2 TB.

Time Capsule er en trådløs basestasjon og nettverksdisk i ett. Time Capsule kan koble seg til et trådløst nettverk, noe som gjør det mulig for Mac-brukere å ta sikkerhetskopier av Mac-er via OS X' innebygde Time Machine-funksjon. Time Machine har tre Gigabit Ethernet Wan-porter og tre Gigabyt Ethernet LAN-porter, samt en usb-port for tilkobling av skriver eller ekstern harddisk.

De nye Time Capsule-modellene bruker fremdeles 802.11n som trådløs nettverksstandard, men har tobåndsstøtte tilgjengelig for 802.11b/g-enheter som for eksempel iPhone og iPod touch.

I tillegg til økt lagringskapasitet, kommer de nye Time Capsule-modellene med en ny antennedesign som gir opptil 50 prosent høyere ytelse og opptil 25 prosent bedre rekkevidde, ifølge Macworld.se . Sikkerhetskopiering skal også gå opptil 75 prosent raskere takket være "ny teknologi" i Time Capsule og "forbedringer" i Time Machine.

Time Capsule med 2 TB lagringskapasitet koster 2 290 kroner inkl. mva., mens 3 TB-modellen koster 3 790 kroner inkl. mva. Modellen på 1 TB er ikke lenger til salgs.

Airport Extreme er også oppdatert - i det stille - men det er ikke kjent hvilke endringer som er blitt gjort til den trådløse basestasjonen. Kilder Macworld.com har snakket med sier imidlertid at nye Extreme kommer med ny maskinvare, uten Apple har kommet med noe ytterligere informasjon rundt dette. Den nye Airport Extreme-modellen koster 1 350 kroner inkl. mva.

Les om:

Nettverk