Tor mer troverdig

LAG PÅ LAG: Tor får enerett på nytt domene. Foto: CC Commons Wikimedia

Tor mer troverdig

Nettverket Tor får enerett på toppdomenet .onion, og dermed kan de forskjellige stedene i Tor-nettet benytte SSL-sertifisering.Dermed skal det bli enda sikrere å kunne benytte internett anonymt og med større sikkerhet mot overvåkning.

Hva har Tor med løk (onion) å gjøre? Tor står nettopp for The Onion Router og består av over 6000 frivilllige noder, som krypterer og dekrypterer adresser protokoller i forskjellige lag seg i mellom på tilfeldig vis.

De forskjellige serverne håndterer ett lag før det blir sendt til neste tilfeldige server, slik at det blir lag på lag med kryptering. Og altså en løk-modell.

Nå har altså IANA, som fordeler ip-adresser og IETF som setter standarder for internetts teknikk og metoder, besluttet at Tor får enerett på toppdomenet .onion, ifølge idg.se.

En følge av dette er at nettsteder i Tor-nettverket kan begynne å SSL-sertifisere seg og dermed bli enklere å identifisere. Dette kan før til økt sikkerhet for dem som bruker Tor, ifølge Tobias Pulls som er postdoktor ved Karstads universitet.
Han forteller til idg.se at dette gjør at brukere som er ute og surfer på .onion-adresser på Tor kan ha litt større tillit til at nettsteder tilhører det individet eller organisasjonen de utgir seg for.