KS og Difi oppfordrer kommunene

MILJØVENNLIG OG ØKONOMISK: Staten sender ut om lag 125 millioner brev hvert år. Porto alene utgjør over en milliard kroner. 

KS og Difi oppfordrer kommunene

KS og Difi sender denne uken brev til kommunene med oppfordring om å ta i bruk digital postkasse slik at alle innbyggere kan få digital post fra stat og kommune.

SvarUT er nå koplet til løsningen for digital postkasse til innbyggere, og kommunene kan aktivere tilkoplingen slik at deres innbyggere får post i e-Boks eller Digipost sammen med digital post fra statlige virksomheter og private avsendere. Dette skriver Difi på sine sider.

Bergen først ute

Bergen kommune er først ut av landets største kommuner til å ta i bruk den statlige løsningen for sikker digital post.  

– Det er svært bra at kommunene nå er i ferd med å ta i bruk den felles offentlige løsningen for digital postkasse til innbyggere. Bergen er en foregangskommune når det gjelder digitalisering, og det sender et riktig og viktig signal til resten av kommunene at Bergen er i gang, sier avdelingsdirektør i Difi, Torgeir Strypet, i meldingen. 

Bergen er også en pioner når det gjelder digitalisering i offentlig sektor, og har satt seg som mål å digitalisere alle brevutsendinger innen 2017.

Løsningen for digital postkasse ble lansert i november 2014. Store statlige etater som Nav, Politiet, Statens Vegvesen og Husbanken er i gang med å bruke løsningen. Ett år etter lansering er totalt 37 offentlige virksomheter i gang å sende digital post. Av disse er 24 kommuner, blant annet Bergen og Kristiansand, heter det i meldingen.

Sikkert, miljøvennlig og økonomisk

Staten sender ut om lag 125 millioner brev hvert år. Porto alene utgjør over en milliard kroner. I tillegg til å være mer økonomisk, og mer miljøvennlig, skal det ifølge Difi også være tryggere å bruke en digital postkasse enn for eksempel å sende ut e-post. Det skal være mulig å opprette digital postkase gratis via Norge.no, og om innbyggerne mottar digital post fra det offentlige, vil de få varsel på SMS eller e-post. Det er frivillig å opprette en digital postkasse.

 

Les om:

Offentlig It