- Oracle fjerner 10.000 jobber

- Oracle fjerner 10.000 jobber

Spekulasjonene florerer etter Oracles overraskende oppkjøp av Sun.

I går ble det kjent at Oracle skal kjøpe Sun. Nettet har eksplodert med spekulasjoner og spådommer siden den tid. Spørsmålet er hva som skjer om dette går gjennom.

Flere spår dramatiske personalmessige endringer. Analytiker Toni Sacconaghi fra Sanford C. Bernstein & Co forventer nå jobbkutt i Oracle – helt opp mot 10.000 personer ser han for seg kan miste jobben ifølge Computerworld USA.

En rapport fra Technology Business Research støtter Sacconaghis tips om at hoder vil rulle. Flere får sparken, skriver selskapet i en rapport. Særlig salg- og markedsføringsfolk bør ikke føle seg trygge, ifølge rapporten.

Uklart i Norge

Hva som skjer i Norge er uklart. Den norske Oracle-sjefen nekter å uttale seg. Sun i Norge vet lite om hva som skjer.

I Sverige omtaler Sun-sjefen oppkjøpet som "fantastiske nyheter".

- Kombinasjonen Sun og Oracle kommer til å være utrolig sterk og kommer på mange måter å reformere hvordan markedet ser ut, sier Stefan Alariksson til Computer Sweden.

Han vet derimot ikke hvordan det i praksis kommer til å løse seg med Suns 280 svenske ansatte og Oracles rundt 400 svensker.

Bra for Java

Analytiker Phil Dawson i Gartner ønsker kjøpet velkommen. Han mener det er bedre at Sun blir kjøpt av Oracle enn av IBM. Oracle er i stand til å tjene penger på programvaren Sun har. Særlig i forhold til Java er det bra for Sun om Oracle får dem, mener han.

- Det er bra for Solaris, og det er bra for Java. Det gjenstår å se hvordan det går for Suns maskinvare. Det blir interessant å se, sier han til Computer Sweden.

Computer Sweden påpeker i en lederartikkel at Suns Java den siste tiden har slitt i konkurransen mot Microsofts .Net på grunn av økonomisk tilstand.

Microsoft vinner?

Analytiker Sacconaghi har spådommer utover at folk får sparken. Han mener Microsoft kan komme godt ut av det hele. Årsaken er at Oracle kan skremme bort sine maskinvarepartnere. Dell og HP kan komme til å klynge seg mot Microsoft.

Også her får han støtte, denne gangen fra Miko Matsumura fra Software Ag, som selv tidligere har jobbet i Sun.

- HP kan komme til å knytte tettere bånd med Microsoft, sier han til Computerworld USA.

Microsoft ønsker ikke selv å kommentere dette på nåværende stadium. Toppsjef Steve Ballmer, som ellers er kjent for å være kjapp i replikken, har uttalt at han er overrasket over oppkjøpet, og at han trenger tid til å formulere en kommentar.

Og hva med MySQL? Les videre på neste side!

Oppkjøp Og Fusjoner