Multifunksjon vokser raskest

Multifunksjon vokser raskest

Salget av alt-i-ett-skrivere vokste fem ganger raskere enn resten av markedet i andre kvartal, viser nye tall.

Salget av skrivere i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA) økte med 8,8 prosent i andre kvartal 2010 sammenliknet med samme periode i fjor. Det viser tall fra det analysebyrået Context, skriver britiske Channelpro.

Det står i kontrast til den flate veksten i første kvartal, der enhetssalget økte med mindre enn en halv prosent.

Alt-i-ett øker mest

Det var salget av såkalte alt-i-ett-skrivere, eller multifunksjonsskrivere, som økte mest. Denne kategorien økte med 46,3 prosent i andre kvartal sammenliknet med samme kvartal i fjor.

Mens salget av multifunksjons-blekkskrivere økte med 5,3 prosent, gikk salget av singelfunksjonsskrivere i samme periode ned med 21,8 prosent.

- Den raskeste veksten ser vi i salget av laserskrivere med alt-i-ett-funksjonalitet, sier says Jeremy Davies, administrerende direktør i Context, til nettsiden.

Grunnen til den økende interessen for alt-i-ett-funksjonalitet er ifølge Context at bedriftene nå ser etter løsninger for å redusere utskriftskostnadene ved å konsolidere de ulike kontorløsningene sine.

HP størst

Den største produsenten i løpet av kvartalet var HP med en markedsandel på 39,4 prosent, opp 1,4 prosent fra kvartalet før.

Canon kommer på en andreplass med en markedsandel på 18,4 prosent, etterfulgt av Epson med 14,6 prosent, Brother med 8 prosent, Samsung med 6,9 prosent og Lexmark med 5,4 prosent.

Storbritannia hadde den største økningen blant de store vesteuropeiske markedene i andre kvartal. Her økte enhetssalget med 12,1 prosent.

Les om: